'Verlies' grondbedrijf 5,5 miljoen

LELYSTAD • Di 7 april 2015 | 12:57 • Dinsdag 7 april 2015 | 12:57
Het grondbedrijf van de gemeente Lelystad heeft vorig jaar 5,5 miljoen euro 'verlies' geleden. Dat blijkt uit de concept-jaarrekening.

De belangrijkste reden is dat er veel minder huizen en grond zijn verkocht dan verwacht. Er werden slechts zeven woningen opgeleverd, terwijl op vijftig was gerekend. Hierdoor komt het resultaat uit bedrijfsvoering op 4,2 miljoen negatief.
Verder boekt het grondbedrijf voor 1,8 miljoen euro af op kantoorprojecten, die niet meer zullen worden ontwikkeld. Daarnaast wordt 1,2 miljoen gereserveerd om tegenvallers op te vangen. Bij elkaar is het resultaat dus 7,2 miljoen euro negatief.

Doordat een andere reserve niet langer nodig is, komt het 'verlies' onder de streep uit op 5,5 miljoen. De gemeenteraad heeft afgelopen najaar een aantal maatregelen vastgesteld, die de financiële positie van het grondbedrijf de komende jaren moeten verbeteren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel