Taxatie grond De Deel valt miljoenen lager uit

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder heeft de grond voor de bebouwing van het gebied rondom De Deel in Emmeloord opnieuw laten taxeren. Daaruit blijkt dat de grond nu 5,6 miljoen euro waard is. Terwijl het gebied voor bijna 9 miljoen euro in de boeken staat.

De gemeente zou dat bedrag krijgen van projectontwikkelaar Provast voor de verkoop van de grond. Maar omdat de afgelopen tien jaar de plannen voor De Deel niet van de grond kwamen, heeft de gemeente de samenwerking opgezegd. De bijna 9 miljoen euro heeft Noordoostpolder daarom nooit ontvangen, terwijl het geld al wel is uitgegeven.

Om het gat in de begroting te dekken, wordt er nu een voorziening van 3,2 miljoen getroffen. Dat bedrag heeft de gemeente eerder al opzij gezet. Wethouder Henk Suelmann heeft goede hoop dat het gebied rondom De Deel met een nieuw plan voor de huidige taxatiewaarde van 5,6 miljoen euro kan worden verkocht.

reacties (14)

 • Exp

   

  Als de gemeente een beetje opgelet had, hadden ze geweten dat de waardes van dergelijk projecten afgelopen vijf jaar per jaar met 10 tot 15% waarde gedaald is. Die 5,6 is optimistisch. Wel dom dat geld al uitgegeven is.... Gebrek aan risicomanagement? Bestuurders zonder gevoel op risico's?

  reageer
 • Als we toch mee Mogen denken.

   

  Zet een trappenpodium neer in een halve cirkel van marmerplaten. Met daarom heen zitplaatsen en natuurlijk groen met fonteintjes . Laatst in Frankrijk geweest daar doen ze niet zo moeilijk om creatief een centrum romantiek te geven.

  reageer
 • deelman

   

  Dus zo'n parkeerplaats op de Deel is iets van € 10.000 waard?

  reageer
 • Utkennet

   

  Zet er weer een snackbar,viswinkel en een kiosk op en iedereen is in zijn/haar NOPjes!

  reageer
 • nopper

   

  dat gaat je meer geld kosten dan de harbo gewoon meteen betalen.. jan met de pet is altyd de lul... west je toch. .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Robert

   

  Volledig afboeken en gewoon weer in ere herstellen, een mooi groot evenementen/parkeerterrein. Heeft niemand problemen mee! Winkels zijn er in de Lange Nering zat te koop. Bovendien is in deze tijd van internetshoppen een winkelpand bijna niets meer waard....

  reageer
 • Hoezo verkopen. waarom niet zelf ontwikkelen en verhuren

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Mede NOP-bewoners, Voor mijzelf heb ik besloten die jaar GEEN GEMEENTELIJKE HEFFINGEN te betalen. Puur als signaal richting 'onze amateur-bestuurders'. Op 18 april aanstaande verloopt de betalingstermijn. Daarna zien we wel. De Gemeente Noordoostpolder heb ik van mijn handelwijze in kennis gesteld. Met redenen omkleed - uiteraard! Alleen goed weekend gewenst. Houd de hand op de knip!

  reageer
 • Polderaar

   

  Natuurlijk, er is vast een projectontwikkelaar die 5.6 miljoen betaald voor nieuwe bestrating en een paar winkeltjes....... Waar is die 5.6 miljoen op gebaseerd? Minimaal een supermarkt waarschijnlijk, dat is het enige wat serieus geld op kan brengen.

  reageer
 • Royaal met uitgaven??

   

  Nee, dit noemen we investeren !! Een bijstandsgerechtigde die zijn of haar portemonnee zo gebruikt wordt incapabel bevonden. Je kunt toch niet eerst boodschappen doen en dan maar denken het wordt overgemaakt.Eerst ontvangen en dan uitgeven .

  reageer
 • jan.nop

   

  en wanneer we nu zoals bij de burgers de WOZ waarde flink omhoog doen dan is z.g. "verlies" toch snel voorbij. Links om of rechts om.. als je als gemeenteraadslid niet zelf hoeft te betalen komt het altijd weer goed.

  reageer
 • Whoknows

   

  Natuurlijk mogen we meepraten, zolang we het er mee eens zijn. Misschien gewoon het verlies accepteren en de boekhouding rechttrekken. Al denk ik zelf dat ze zichzelf al jaren voor de gek gehouden hebben door de prijs hoger te houden dan het echt waard was.

  reageer
 • Hano

   

  Goh, dus niemand bij de gemeente had dit verwacht? Ik heb zomaar het vermoeden dat het verlies niet tot 3,2 miljoen beperkt zal blijven.

  reageer
 • simpel

   

  De politiek bedriegt de inwoners. Wethouder Suelman (CDA) heeft de inwoners beloofd dat ze mogen meepraten over de inrichting van De Deel. De inwoners hebben aangegeven geen massale bebouwing van De Deel te willen. Het CDA zegt; projectontwikkelaar als je € 5,6 milj. betaald mag je De Deel volbouwen inspraak van de inwoners is fantasie (bedrog) van de politiek.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert