Gemeente vindt tijdelijke kinderijsbaan De Deel te duur

EMMELOORD • Za 5 februari 2022 | 20:06 • Zaterdag 5 februari 2022 | 20:06

Het gemeentebestuur van Noordoostpolder wil geen geld steken in een tijdelijke kunstijsbaan voor kinderen in Emmeloord. De ChristenUnie/SGP-fractie pleitte er onlangs voor om in de voorjaarsvakantie zo'n baan te plaatsen op De Deel.

In een reactie zegt de gemeente dat de kosten van een tijdelijke kunstijsbaan te hoog zijn. Volgens Noordoostpolder kostte een vergelijkbare ijsbaan op Urk die gemeente onlangs 25.000 euro per week. Daarnaast moesten vier mensen aanwezig zijn. Zij hielden zich bezig met toezicht en werkzaamheden zoals het prepareren van de ijsbaan, uitlenen en slijpen van schaatsen. Urk deed daarvoor een beroep op de sportscholen die in die tijd gesloten waren. Ook registratie en aanmelding kostte inzet. De gemeente Noordoostpolder zegt geen capaciteit te hebben om dit te doen.

Een ijsbaan is volgens de gemeente bovendien niet de enige optie om iets extra's voor kinderen en jeugd te doen. Zo zou momenteel het idee worden uitgewerkt voor lasergamen in de Bosbadhal en in de sporthallen in Marknesse en Creil. Ook is er een plan voor een soort instuif met sport- en spelactiviteiten in de Bosbadhallen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel