Pand Sinke bij De Deel gaat nu echt plat

EMMELOORD • Di 7 september 2021 | 21:08 • Dinsdag 7 september 2021 | 21:08

De voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het pand van makelaar Sinke aan De Deel in Emmeloord zijn begonnen. Ook het aansluitende Landbouwhuis erachter wordt gesloopt.

De ramen zijn inmiddels afgetimmerd, er staan hekken en de stroom wordt momenteel losgekoppeld. "We zijn begonnen met de voorbereidingen voor de sloop van het pand", zegt David Sinnema van Bouwbedrijf Roos. "Volgende week beginnen we." Dat duurt naar verwachting tussen de drie en vier weken. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwbouw dan start. Op de plek van het makelaarskantoor komt Het Rondeel met daarin appartementen en kantoorruimte.

Oude elementen keren terug in nieuwe pand
Sinnema probeert elementen van de oude panden terug te laten komen in het nieuwe pand. Zo is uit het gebouw van Sinke een schilderij weggehaald dat in de hal hing. Sinnema: "Daar op staan de taferelen van het ontstaan van de Flevopolder in verwerkt. Dat is natuurlijk wel iets moois." Het komt straks weer in Het Rondeel te hangen.

Het Landbouwhuis kenmerkt zich door de grijs/witte vormen aan de bovenkant van het pand. Sinnema: ''We wilden dat eigenlijk bewaren. We kwamen er alleen achter dat het geen beton was, maar metselwerk en het was niet mogelijk om dat te behouden. Nu maken we er foto's van en daar wordt een print van gemaakt die dan later weer terugkomt.''
Veel nieuwbouw op De Deel
In 2019 is gestart met de grootschalige renovatie van De Deel. Qua uiterlijk is er het nodige veranderd met de komst van veel groen, nieuwe parkeerplaatsen en een fontein.

Ook is er sprake van veel nieuwbouw. Zo staat er op De Deel een nieuw horecapaviljoen dat in juni werd geopend. Naast het voormalige pand van Sinke staat sinds begin dit jaar het appartementencomplex Het Aandeel, met daaronder een brasserie en een bedrijfsruimte.

Ook is hotel 't Voorhuys uitgebreid met meer kamers en een tuinkamer met terras.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel