Opknappen van De Deel is begonnen

EMMELOORD • Ma 4 februari 2019 | 14:41 • Maandag 4 februari 2019 | 14:41

De eerste werkzaamheden voor de opknapbeurt van De Deel in Emmeloord zijn maandag begonnen. Volgens de gemeente Noordoostpolder worden in eerste instantie oude funderingen, leidingen en kabels uit de grond gehaald. Daarmee wordt deze week gestart ter hoogte van het pand van makelaar Sinke. Daar wordt ook een aantal bomen gekapt.

Over de plannen voor het centrale plein De Deel is jarenlang vergaderd, gediscussieerd en geprocedeerd. Onlangs werd de definitieve nieuwe opzet aan inwoners gepresenteerd. Daarop werd over het algemeen erg positief gereageerd.

Volgens de gemeente zullen de werkzaamheden zich geleidelijk richting Grandcafé 't Voorhuys verplaatsen. Als alle oude zaken uit de grond zijn gehaald, komen er nieuwe kabels in. Daarna wordt het gebied opnieuw bestraat en wordt er nieuw groen aangeplant. Na de zomer wordt vervolgens begonnen met de herinrichting van de Kleine Deel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel