Saneerder haalt oldtimers uit asbestpand

EMMELOORD
Een asbestsaneerder is begonnen met het weghalen van 56 oldtimers uit een afgebrande loods in Emmeloord. In het pand op bedrijventerrein Nagelerweg woedde in oktober een grote brand, waarbij veel asbest vrijkwam.

Het gebouw was sindsdien afgezet met speciale folie. Ook de tientallen oldtimers van verschillende eigenaren mochten er niet uit. Dieselservice Emmeloord, de eigenaar van het pand, laat de auto's nu stuk voor stuk reinigen. Omdat dit zorgvuldig moet gebeuren, kunnen er maar twee auto's per dag naar buiten worden gebracht.

Het weghalen van de auto's kost volgens Dieselservice meer dan 100.000 euro. Het bedrijf schiet dit bedrag voor, maar probeert de kosten mogelijk nog te verhalen op het garagebedrijf dat de loods ten tijde van de brand huurde.

reacties (6)

 • richard

   

  Daarom maar dan nog snap ik niet dat de eigenaren hun voertuigen niet weg mogen halen hun kunnen er toch niets aan doen dat er in het gebouw asbest zit. Dat bedoel ik te zeggen dan is de hoofd eigenaar dus de klos maar goed ik vindt het zonde staan echt mooie exemplaren daarzo.

  reageer
 • Andreeee

   

  De veroorzaker van de brand is hoofdelijk aansprakelijk. Wanneer de verzekering niet zou betalen dan zal jodocus zelf moeten betalen. Sorry geen verzekering is geen verweer.

  reageer
 • Ron

   

  Dus als u een pand verhuurt en de huurder veroorzaakt (door onzorgvuldigheid) brand tijdens werkzaamheden o.i.d. dan gaat u de schade betalen? ik denk niet dat dat zo werkt... dat heet aansprakelijkheid...

  reageer
 • Swiebertje

   

  Dat ligt er maar net aan. De brand is mogelijk ontstaan door werkzaamheden van de huurder. Als verzekeraar daarbij nalatigheid of onzorgvuldig handelen kan aantonen wordt het een lastig verhaal.

  reageer
 • doe even normaal

   

  Dat zou kunnen richard, maar een verzekeraar keert echt niet zomaar geld uit. Volgens mij was dit al de tweede brand bij dit garagebedrijf. Als ze onzorgvuldig werken kun je een prachtige verzekering hebben maar krijg je waarschijnlijk geen cent en ben je als eigenaar van dit pand mooi de klos. Pand weg en een berg kosten die niet worden vergoed.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Richard

   

  Tuurlijk het garage bedrijf heeft het asbest in het gebouw gestopt. Doe even normaal. De hoofd eigenaar is er toch voor verzekerd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert