Jeugdcoach Unicum voorlopig op non-actief

LELYSTAD
De jeugdcoach van de Lelystadse voetbalclub Unicum die zaterdag na afloop van een uitwedstrijd van de C-pupillen de leidster van de tegenpartij heeft geslagen, is voorlopig op non-actief gesteld.

Het bestuur van Unicum komt dinsdagavond bijeen voor een gesprek over de gebeurtenis. Daarbij is ook de desbetreffende jeugdcoach aanwezig. Als het clubbestuur duidelijk in beeld heeft wat er gebeurd is, wordt de kwestie overgedragen aan de interne tuchtcommissie van Unicum.

Unicum en de club van de geslagen leidster, Zwart-Wit uit Harderwijk, verschillen van mening over wat er precies gebeurd is. Volgens Zwart-Wit is de vrouw geslagen nadat zij een opmerking maakte over het wedstrijdverloop. Volgens Unicum begon de leidster met fysiek geweld en reageerde de Unicum-coach daarop door terug te slaan.

Zwart-Wit heeft het incident bij de KNVB gemeld. Ook daar zal een tuchtcommissie naar de kwestie kijken.

reacties (4)

 • lelystad

   

  Dat lage straffen door een tuchtcommissie gebeurd niet alleen bij Unicum hoor. Bij de andere verenigingen is dat net zo.

  reageer
 • Sjaak

   

  Een lachertje natuurlijk, die interne tuhtcommissie. Aan de hand van Jannink geïnstalleerd, het laat zich raden wie er zitting in hebben, dus beslissingen van zijn hand. En hij zal eerst zelf een oordeel vellen, de rest heeft toch niets te vertellen, en dan neemt de tuchtcommissie dat wel over.

  reageer
 • cluppie

   

  unicum kiest altijd tegen z'n eigen leden heel laag

  reageer
 • kees

   

  de term - voorlopig- bij het op non-actief stellen zegt genoeg. was een ruggegraatloze club.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert