Strengere controles op hondenpoep

LELYSTAD
Hondenbezitters in Lelystad worden de komende tijd strenger in de gaten gehouden door de gemeente. Die laat handhavers namelijk controleren of de hondenregels wel worden nageleefd.

Zo moet poep worden opgeruimd en moeten honden zijn aangelijnd. Wie zich hier niet aan houdt, krijgt een boete. De gemeente verwacht dat hondenbezitters door het mooie weer meer naar buiten gaan. Dat kan voor overlast door loslopende honden zorgen.

Wie de hondenregels niet precies meer weet, wordt verwezen naar de hondenfolder. Hierin staat onder meer een overzicht van uitlaatroutes en hondenspeelplaatsen. De folder is te vinden via de website van de gemeente of is af te halen in het stadhuis.

reacties (21)

 • Richard

   

  Dat is jouw mening! Kun je wel heel denigrerend over doen maar tis en blijft een feit dat het belachelijk veel kost en je krijgt er niks of nauwelijks wat voor terug maar als jij het gezeur vindt ga je gang betaal dan mijn belasting ook maar!!

  reageer
 • Sonja

   

  dat eeuwige gezeik over hondenbelasting!!! Gaaaaap

  reageer
 • anoniem

   

  Katten kunnen het begraven maar alsnog heel veel stank overlast.

  reageer
 • Marieke

   

  ik heb een chihuahua en ben bereid haar kleine hoopjes op te ruimen. In andere gemeenten is dit al algemeen gehandhaafd. Maar voor die €79 hondenbelasting die ik betaal verwacht ik dan ook beter onderhoud van de wandel en losloopplekken.. Wat anderen hierboven ook al benoemen: overlast van honden is volgens mij minimaal. Loslopende honden kom ik in ee wijk praktisch nooit tegen. Wel inderdaad overlast van asociale mensen met vuil in de tuin e.d. Maar goed dat is een andere discussie. Een beetje aanpassen en samen zorgdragen voor een schone leefomgeving vind ik niet meer dan normaal.

  reageer
 • henk

   

  Ik ruim ook niks op betaal veel geld zodat mijn hond het daar op de aangegeven plekken zijn drol kan deponeren. Neem strafwerkers en laat hun in poepzuigers door straten rijden. Hebben ze weleens waterwijk lelycentre etc gezien wat een ....zooi mensen in hun tuin hebben waar je echt last van hebt. Ze zijn aan het zoeken echte shitzoekers ga iemand inzetten die je een godvermogen moet betalen van onze belasting centen maar niks doet of voor elkaar krijgt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ruben

   

  Lekkere stront lucht in de landstreken( westerwolde rijnland bij grote grasveld) als het zomer is en de deur staat open. Ruim svp je shit op.

  reageer
 • Mouse

   

  Ok, waarom betalen hondenbezitters dan in godsnaam hondenbelasting? Dit is typisch Lelystad. Mijn voor/achter tuin ligt helemaal onder de kattenstront/pies. Misschien moeten ze gaan nadenken wat voor overlast dat is voor mensen!!!

  reageer
 • frits

   

  De gemeentewet kent geen kattenbelasting, wel hondenbelasting. Veel katten komen ook in het geheel niet buiten. Die kun je niet belasten. Het zou eerlijker zijn alleen dieren te belasten die buiten op de openbare weg komen (zowel honden, katten als paarden) en die een penning te laten dragen, maar zo zit de gemeentwet niet in elkaar. Overigens ligt er nauwelijks kattenstrond op de stoep, en wel veel hondenstront, en de wegen liggen regelmatig vol paardenstront. kattenstront kom ik op de openbare weg niet tegen. Die begraven het vooral.

  reageer
 • frits

   

  Tja, de onroerendezakenbelasting wordt niet gebruikt voor mijn huis, de inkomstenbelasting niet voor mijn inkomen, en de motorrijtuigenbelasting nauwelijks ten gunste van mijn motorrijtuig. Het hebben van honden is gewoon deel van een belastingheffing. Het hebben van (brom)fietsen of paarden niet. En de belastingopbrengsten van de auto gaan alleen naar het rijk en de provincie, terwijl de gemeenten de hoogste kosten aan wegenonderhoud hebben. Over de waterschapsheffing zullen we het maar niet hebben. Het is allemaal niet logisch. Het eerlijkste zou zijn een vast belastingbedrag per Nederlander te heffen, maar zo zit het belastingstelstel niet in elkaar. Solidariteit noemt men dat. So be it.

  reageer
 • Jay

   

  betaal een fiks bedrag per jaar voor me honden en zoals de gemeentebelasting medewerkers aan de telefoon al wisten te melden de hondenbelasting word gedeeltelijk tot bijna niet gebruikt als doelbelasting de rest gaat allemaal in de algemene pot, ik ruim tenzij ze wat op straat doen of op een kinderspeelplaats helemaal niks op laat ze dat geld maar eens gaan besteden aan de honden of die boeventax afschaffen

  reageer
 • senna

   

  En dan de hondenbelasting nog afschaffen en de katten aan de riem

  reageer
 • peter

   

  Ok en dan meteen die stomme hondenbelasting afschaffen.er is meer overlast Door loslopen katten.

  reageer
 • Femke

   

  En als je oprecht resultaat wilt bereiken moet je bij elke hondenbezitter (adressen bekent via innen hondenbelasting) die folder in de bus doen, want denk niet dat die anderhalve hondenbezitter die toevallig het stadhuis inloopt daar een folder op komt vissen.

  reageer
 • marjolein

   

  en kattepoep wordt dat ook gecontroleerd

  reageer
 • Barbara

   

  Ik kijk reikhalzend uit naar die controleur! Hier voor de deur heeft nog geen enkele hondenbezitter de drollen van zijn schatje(s) opgeraapt en mee naar huis genomen. Ik stel daarom voor speciale afvalbakken neer te zetten op plekken waar veel gepoept wordt. Pak het dan meteen goed aan gemeente!!! Je kan als hondeneigenaar toch niet op je wandeling steeds de opgeraakte stinkzooi al dan niet in plastic zakje in je jaszak meeslepen. Zeker niet nu de gemeente verwacht dat honden meer zin krijgen om meer te poepen vanwege het mooie weer??? Vreemde gedachte trouwens. Met mooi weer meer poep op de stoep?

  reageer
 • Lelystad

   

  Geld weer op zeker

  reageer
 • Fa

   

  Misschien een idee om ook gelijk te controleren op paardenmest op de fietspaden bij de Beukenhof , Horst en omstreken

  reageer
 • Hendrik...

   

  Shit, gaan die boa's dan tóch iets nuttigs doen???

  reageer
 • Linda

   

  Gaan ze dan ook de uitlaatroutes beter bijhouden, maaien ed. zodat je daar ook normaal kan lopen met je hond!!!

  reageer
 • To

   

  top actie! Controleren die handel

  reageer
 • Jarko

   

  Ze slaan weer een beetje door in Lelystad....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert