Snel oplossing voor parkeerproblemen in haven

LELYSTAD • Di 19 mei 2015 | 23:24 • Dinsdag 19 mei 2015 | 23:24
Voor de zomer is er een oplossing voor de parkeerproblemen in de Bataviahaven in Lelystad. Volgens wethouder John van den Heuvel wordt gekeken naar verschillende oplossingen die een einde maken aan het beboeten van passagiers van cruiseschepen.

Onlangs gaf directeur Joop van Diest van de Bataviahaven aan het zat te zijn dat passagiers van de witte en bruine vloot parkeerboetes krijgen als zij bagage aan boord brengen. Volgens Van der Heuvel zijn handhavers in de haven al terughoudend met het uitdelen van boetes, maar moeten ook passagiers zich aan de regels houden.

Eerder werd gesproken over het afsluiten van het haventerrein met een slagboom, maar volgens de wethouder is dit geen ideale oplossing. Een slagboom blokkeert de vrije doorgang van de KNRM en andere hulpdiensten, waardoor de veiligheid in gevaar komt.

Een andere mogelijke oplossing zou volgens hem het instellen van bepaalde uren zijn waarop passagiers kort hun auto kunnen parkeren om in te schepen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel