Snel oplossing voor parkeerproblemen in haven

LELYSTAD
Voor de zomer is er een oplossing voor de parkeerproblemen in de Bataviahaven in Lelystad. Volgens wethouder John van den Heuvel wordt gekeken naar verschillende oplossingen die een einde maken aan het beboeten van passagiers van cruiseschepen.

Onlangs gaf directeur Joop van Diest van de Bataviahaven aan het zat te zijn dat passagiers van de witte en bruine vloot parkeerboetes krijgen als zij bagage aan boord brengen. Volgens Van der Heuvel zijn handhavers in de haven al terughoudend met het uitdelen van boetes, maar moeten ook passagiers zich aan de regels houden.

Eerder werd gesproken over het afsluiten van het haventerrein met een slagboom, maar volgens de wethouder is dit geen ideale oplossing. Een slagboom blokkeert de vrije doorgang van de KNRM en andere hulpdiensten, waardoor de veiligheid in gevaar komt.

Een andere mogelijke oplossing zou volgens hem het instellen van bepaalde uren zijn waarop passagiers kort hun auto kunnen parkeren om in te schepen.

reacties (16)

 • René Stift

   

  Het is een schande dat je ondernemers lokt en geen afdoende parkeerplaatsen creëert. Nu worden de omwonenden opgezadeld met personeel,passagiers en bemanning die dagen en soms weken bij de bewoners op de toch al beperkte parkeerruimte staan

  reageer
 • Bataviaan

   

  Het is hier geen betaald parkeren, maar een parkeerverbod, die de heer van Diest zelf keer op keer aan zijn laars lapt. Kijk voor laden en lossen moet je een oplossing hebben... dat hebben alle cruisehavens, maar de heer van Diest kan toch zelf ook een parkeer plekje zoeken. Dan zou het al minder controles uitlokken....

  reageer
 • Bataviahaven

   

  Goh, dan vindt het aan boord brengen van de bagage vast tijdens kantooruren plaats? 's Avonds en in het weekend staat de boulevard volgeparkeerd met bezoekers van o.a. de horeca in Bataviahaven. Mensen die geen goede reden hebben om hun auto buiten de daarvoor bestemde parkeerplekken en garage te parkeren. Maar geen parkeerbeheer te bekennen.

  reageer
 • zeiler

   

  De cruise-schepen van Stip-reizen zullen de haven ook spoedig verlaten i.v.m. de parkeerproblemen. Wat een promotie voor Lelystad.

  reageer
 • Kobus

   

  Van welk nieuwsmedium bent u de hoofdredacteur?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joke

   

  Tja, wat dacht je dan? Je krijgt nergens gratis brood!

  reageer
 • news deadline

   

  Alleen bleek gister het bericht van Joop van Diest totaal niet te kloppen; boetes hadden nix te maken met passagiers die in/uit aan het laden waren. Die gast roept maar wat en beschadigt onnodig het imago van Lelystad. Natuurlijk ook kansloos van Omroep Flevoland om een paar tweets als waarheid te publiceren zonder het ff te checken...amateurs.

  reageer
 • willem

   

  Als ik een brood moet kopen in het centrum moet ik ook betalen dat is ook maar 10 minuten

  reageer
 • bb

   

  Wat een gezeik 10 minuten is genoeg auto weg zetten dan koffie en niet andersom Op schiphol precies het zelfde daar hoor je niemand over langer als 10 minuten kost geld en dam weet je

  reageer
 • Barbara

   

  Ik moet zeggen van de Heuvel handelt vanuit een natuurlijk gezag, waardoor die zich altijd met een vriendelijke, daadkrachtige stem kan uiten..Als wethouder behoor je over deze eigenschappen te beschikken. Geen gedraai en gezemel dus bij wethouder van de Heuvel. Laat ook wat ruimte over voor mensen uit de buurt die het leuk vinden om even een blokje om langs de schepen in de haven te lopen. Sluit dus niet de hele boel af zodat ook hen de toegang word verboden..

  reageer
 • Joke

   

  Nee, dan U, U klinkt lekker nuchter en verstandig.

  reageer
 • frits

   

  Het is juist de gemeenteraad die koste wat kost kostendekkend parkeren wil. Omdat dat niet lukt, worden de tarieven ieder jaar weer verhoogd. Alleen CDA en Bindend Lokaal hebben met de verkiezingen ingezet op afschaffing betaald parkeren. Overigens geldt er op de havendam geen betaald parkeren, maar een parkeerverbod.

  reageer
 • bram

   

  Ieder jaar hetzelfde liedje

  reageer
 • Wim

   

  Wat een gezeur allemaal. Gewoon een blauwe zone ervan maken met een parkeertijd van een 30 minuten. Klaar.

  reageer
 • ABS

   

  Betaald parkeren in Lelystad: het kost vermogens zowel in geld als in aanzien van de stad, iedereen is tegen behalve een clubje ambtenaren dat wellicht opzwelt van trots als er weer in de media aandacht aan (hun kindje) besteed wordt. Helaas ontbreekt het aan wethouders die hun nuchter verstand kunnen gebruiken en tevens bereid zijn naar de burgers te luisteren om tegen hun ambtenaren durven en kunnen zeggen: genoeg, we stoppen ermee! Kennelijk hebben deze lui zoveel macht verzameld (of toegedeeld) dat ze elke nieuwe wethouder onder druk kunnen zetten het 'beleid' voort te zetten, kost wat het kost.

  reageer
 • Rinus

   

  Als de wethouder net zo doortastend is als met de bootwrakken, geloof ik er wel in.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert