Verhuurder OFW komt arme gezinnen tegemoet

DRONTEN
Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten komt huurders uit Dronten met een laag inkomen tegemoet.

De huren voor arme gezinnen mogen vanaf juli met 2,5 procent worden verhoogd, maar OFW verhoogt de huren maar met twee procent. Concreet betekent het dat de huurder een paar euro per maand minder hoeft te betalen.

Oost Flevoland Woondiensten heeft de afgelopen twee jaar de huren voor deze groep met 4 procent verhoogd. Maximaal blijven verhogen is volgens OFW niet wenselijk, want dan komt de betaalbaarheid van de huurwoningen in gevaar.

reacties (10)

 • Marijke

   

  Precies.. 900 per maand is niet ruim. En daarom vind ik dat mensen in veel gevallen beter na moeten denken voor ze uitgaven doen die je ook best achterwegen kunt laten. Kinderen staan hier los van. Behalve bij die gezinnen waar de kinderen de dupe zijn van het domme gedrag van hun ouders.

  reageer
 • ikke

   

  Ik begrijp t bericht van marijke heel goed. Tuurlijk mag iedereen huisdieren, tuurlijk mag iedereen roken, tuurlijk mag iedereen t nieuwste van het nieuwste. Maar waar liggen de prioriteiten: pakje sigaretten of een maaltijd op tafel. Nieuwe mobiel of toch eens beetje nieuwe kleding ect. Ik benijd het heus niet, maar geloof mij dat modaal ook al geen luxe meer is en dan pies je ook nog eens overal naast de pot! Want daar hebben ze geen potjes voor. Dus met smalle beurs zul je moeten leren prioriteiten te stellen, anders maar geen voedselbank kledingbank ect

  reageer
 • jandino

   

  Ik begrijp uit dit artikel dat mensen met een smalle beurs geen huisdieren mogen hebben? Volgens mij is dat een eigen keuze, de volgende belemmering is dan geen kinderen. Volgens mij betalen de mensen die om wat voor reden dan ook geen kinderen hebben ook voor de mensen die wel kinderen mochten krijgen. Dit heet solidariteit. Probeer maar eens van een smalle beurs rond te komen, € 900 per maand WAO is niet ruim

  reageer
 • Marijke

   

  Een groot deel van de mensen die niet kunnen rondkomen geeft wel degelijk teveel voor zichzelf uit. Kijk maar eens naar hoeveel uit die doelgroep een grote hond of meerdere huisdieren hebben. Wat denk je dat dat kost? Of een nieuwe tv terwijl de oude het nog deed. Of roken en veel. Of te lux boodschappen doen. Of een nieuwe smartphone terwijl het oudere model emhet ook nog doet. Of maar op. En ja, daar heb ik weleens moeite mee. Wij werken hard en maken bewuste keuzes voor de uitgaven. Dan kunnen zij dat toch ook?

  reageer
 • lady

   

  Beste Joop, het gaat niet alleen om mensen die niet aan het werk willen maar ook mensen die door ziekte niet aan het werk kunnen en ouderen die jaren hebben gewerkt! Daarnaast stel ik je de vraag of jij rond kunt komen van € 900 per maand. Dit is al een hele klus!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Patrick

   

  Huurders krijgen een verhoging van 'maar' 2% maar concreet komt het er op neer dat ze een paar euro minder hoeven te betalen? Volgens mij betekent een verhoging van 2% dat men sowieso meer gaat betalen. Die halve procent die overblijft is inderdaad een paar euro en niet noemenswaardig. In andere plaatsen maken woningcorporaties gigantisch winst, meer dan genoeg om die 'verhuurdersheffing' te compenseren en onderhoud aan de bestaande huurwoningen uit te voeren. Maar komen er ook sociale huurwoningen bij? Nee dus...

  reageer
 • Henky

   

  inderdaad.. Alhoewel het wel goulant is van de verhuurder

  reageer
 • Michiellina 25-05-2015

   

  Geweldig van OFW. Niemand kan zich een betere direkteur wensen, dan een vrouw. Ze begrijpt gezinnen, die het door alle vaste lasten niet kunnen bolwerken. In Den Haag hebben ze daar geen weet van. Die staan niet in de huidige maatschappij. Voedselbanken begrijpen ze ook niet. Ze denken, dat mensen die niet rondkomen, teveel voor zichzelf uitgeven. En waarom worden de huren onbetaalbaar? Omdat ze in Den Haag steeds meer geld vragen o.a. voor de misstanden van de Woningbouwver. Vestia!!!. De goede Ver. moet boeten voor de slechte, zoals met alles!!! Een pluim voor OFW, zeer menselijk!

  reageer
 • Joop

   

  Dus het is ineens een taak van een woningcorporatie om aan subsidiëring te doen? Alles moet maar richting nivellering. En dan maar zeuren dat mensen niet aan de slag willen... Voor te hoge huur bij lage inkomens is er woningtoeslag, dat is waar dat thuishoort, bij de overheid!

  reageer
 • Dronten

   

  0,5 % ... het bericht is de titel niet waardig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert