MFA Zuiderzeewijk officieel geopend

LELYSTAD • Wo 27 mei 2015 | 13:57 • Woensdag 27 mei 2015 | 13:57
De multifunctionele accommodatie in de Lelystadse Zuiderzeewijk is woensdagmiddag officieel geopend. Kinderen vormden een lange haag, waardoor burgemeester Margreet Horselenberg een grote sleutel overhandigde aan wethouder Ed Rentenaar.

De nieuwbouw bestaat uit twee gebouwen. In het Kindcentrum Zuiderzee zijn de basisscholen Ichthus, Vuurtoren en de kinderopvang van de SKL ondergebracht. Een paar honderd meter verderop zit het Wijkcentrum Zuiderzee, dat in de plaats komt van het oude buurthuis De Joon.

De scholen zijn blij met de nieuwbouw en merken dat ze sinds de samenvoeging veel meer gezamenlijke activiteiten organiseren. In het wijkcentrum maken de scholen gebruik van de gymzaal, maar ze verwachten meer te doen met de keuken.

De nieuwe accommodaties komen in de plaats van zeven verouderde gebouwen. Het oude gebouw van de Ichthus is enkele jaren geleden afgebrand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel