Nieuw multifunctioneel centrum volgend jaar klaar, kosten: 11 miljoen euro

LELYSTAD • Wo 6 september 2023 | 14:27 • Woensdag 6 september 2023 | 14:27

De bouw van een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in de wijk Botter in Lelystad begint eind dit jaar. De gemeente heeft een bedrijf uitgekozen dat de MFA mag gaan bouwen en dat moet dan eind volgend jaar klaar zijn. Het bedrijf is gelijk met de eerste voorbereidingen gestart.

Eind 2020 wilden verschillende fracties in de gemeenteraad weten wat een nieuwe school met kindcentrum of een MFA in de wijk Botter zou kosten. Pas daarna zou er een besluit genomen kunnen worden. Het college had een voorstel gedaan om eind 2022 een nieuw gebouw neer te zetten voor christelijke basisschool De Schakel, aangevuld met een gymzaal en kinderopvang van GO!. Dat plan had de voorkeur, omdat de school snel aan nieuwbouw toe is.

180 graden draai
De ChristenUnie vond het plan voor een MFA mooi, maar verbaasde zich destijds dat het net aangetreden college ineens afstand nam van het plan. Het was een draai van 180 graden. Volgens toenmalig wethouder Madelon van Noort had een en ander te maken met de onduidelijke financiering rond de deelname van een kerk van de accommodatie. Verder waren de tekeningen van de MFA nog slechts schetsen en geen ontwerptekeningen.

Nu komt de MFA er dus toch. Eind volgend jaar moet het klaar zijn. Zodra het gebouw opgeleverd wordt, kan het ruimte bieden aan Welzijn Lelystad en het consultatiebureau van Icare. Ook is er plek voor basisschool De Schakel, Go! Kinderopvang en een gymzaal. Het gebouw moet energieneutraal gebouwd worden en bovendien gasvrij zijn. De kosten worden geschat op 11 miljoen euro.

Al langer plannen voor MFA's
De plannen voor Multi Functionele Accommodaties in Lelystad bestaan al langer dan 10 jaar. In 2010 werd afgesproken om nog in diezelfde collegeperiode twee Multi Functionele Accommodaties te bouwen. In 2015 werd een eerste MFA geopend in de Zuiderzeewijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel