Kinderen openen bouw van MFA Botter

LELYSTAD • Do 23 november 2023 | 20:47 • Donderdag 23 november 2023 | 20:47

De bouw van de multifunctionele accommodatie (MFA) Botter in Lelystad is donderdag officieel begonnen. De bouw werd afgetrapt met een officiële openingshandeling door onder meer kinderen van basisschool De Schakel en GO! Kinderopvang.

Het nieuwe MFA moet volgens wethouder Dennis Grimbergen straks het hart van de wijk worden en is nodig omdat basisschool De Schakel snel aan nieuwbouw toe was. Het gebouw wordt energieneutraal gebouwd en wordt gasloos.

In 2020 wilden verschillende fracties van de gemeenteraad weten wat een nieuwe school met kindcentrum of een MFA in de wijk Botter zou kosten. Daarna kon er pas een besluit genomen worden.

De voorkeur ging uiteindelijk uit naar een nieuw gebouw voor de basisschool, waar ook plek was voor met een gymzaal, de kinderopvang, de welzijnsorganisatie en een consultatiebureau. De kosten worden geschat op 11 miljoen euro. Volgend jaar moet het gebouw klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel