Plannen voor school voor kinderen van 0 tot 20 jaar

ALMERE
De stichting Omnium wil een nieuwe school starten in Almere waar kinderen van 0 tot 20 jaar onderwijs kunnen volgen. Naast primair onderwijs richt Omnium zich ook op kinder-, voor- en naschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en voortgezet onderwijs.

Leerlingen krijgen op de nog op te richten school onderwijs op hun eigen niveau. Zo kan een leerling bijvoorbeeld wiskunde op vmbo-niveau volgen en Nederlands op vwo-niveau. Volgens initiatiefnemer Dorien Kok is het concept nieuw in Nederland.

Stichting Omnium wil starten in september 2016. Uiteindelijk wil de school een eigen vestiging bouwen in Almeerse wijk Oosterwold.

reacties (6)

 • Dorien Kok

   

  Het concept behelst veel meer dan alleen onderwijs op eigen niveau, iets waarin we in Nederland inderdaad niet de enige zijn. Helaas was de tijd te kort om meer over deze onderwijsvorm te vertellen. Meer weten? Kijk op http://Omniumschool.nl

  reageer
 • Zeewolde

   

  Als we er nu gewoon voor zorgen dat er altijd een van de ouders thuis is. School is voor onderwijs, ouders zijn voor de opvoeding. Over een aantal jaar zijn er mensen met psychische klachten omdat ze nooit een stabiele veilige thuisbasis hebben gehad, juist omdat ze altijd maar op de opvang zaten. Als je tweeverdiener bent voor de luxe en daarvoor je kinderen in de opvang dropt, ben je naar mijn mening verkeerd bezig. Tegenwoordig word onderschat hoe belangrijk het gezin/thuis is voor de ontwikkeling van het kind.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Spruitjeslucht!

 • ron

   

  dat heeft weinig te maken met het plan voor 1 school tot 20 jaar lijkt mij. De verbreding in voor- en naschoolse opvang is nu ook al; is dus niks bijzonders en dus: staat los van het voorstel. NB ik ben het 100 procent met Heg eens; er zitten echt grote voordelen aan een andere omgeving. (ook nadelen maar ik schat in voor een kleinere groep)

 • Femke

   

  Spannends initiatief, maar waar haal je al dat benodigde personeel vandaan?

  reageer
 • ron

   

  de leerkracht die voor de klas staat heeft zijn leerlingen niet meer elders dus dat zal niet het echte probleem zijn; daarnaast werkloosheid genoeg denk ik.

 • Heg

   

  Tegen de tijd dat ik klaar was op de basisschool had ik juist een enorme behoefte aan een nieuwe omgeving en nieuwe mensen. Het idee alleen al om van baby af aan continu met dezelfde mensen te zitten. Je kunt ook jezelf helemaal niet meer opnieuw 'neerzetten', want iedereen heeft al een beeld van je. Bovendien is de wisseling juist wel goed voor je zelfvertrouwen en leerprocessen. Ook: leuk idee dat je vakken op verschillende niveaus kan volgen, maar daarmee kom je bij je vervolgopleiding toch echt in de problemen. Die zijn daar namelijk totaal niet op ingesteld.

  reageer
 • Sandra Mol

   

  Er wordt nu ook al op verschillende niveaus geëxamineerd. Dan hoef je de vakken die je al hebt behaald, niet meer te volgen, zodat er voldoende tijd is om andere (zwakkere) vakken extra aandacht te geven. Of eventueel een jaar te versnellen. Het zou alleen nog mooier zijn als landelijk geregeld wordt dat je vakken op een hoger niveau compensatie opleveren voor je "hoofd"-niveau.

 • ron

   

  eerste gedachte die bij me opkomt: - wat is het nut (ik zie dat niet) - ik vind het wel prettig om op 12 jarige leeftijd eens een keer naar iets anders te gaan; ik heb dat nimmer ervaren als een probleem. - creëren we dus niet eerder een probleem of zien we geen problemen die er helemaal niet zijn? - als ik zie wat je moet doen om een school te runnen van 4-12 en een school van 12- 17 ; waarom haal je de sores naar je toe om het nog ingewikkelder te maken. - in de praktijk zal er altijd behoefte zijn voor een klein of groot deel van de leerlingen om halverwege ergens uit te stappen naar iets totaal anders of juist halverwege ergens in te stappen; mutaties zullen er dus toch wel zijn. - iets anders moet wel een helder doel hebben; dat doel zie ik - nog - niet

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • N.

   

  Wat een super idee!!! Erg innovatief!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert