Gemeente stemt tegen motie schaliegas

DRONTEN
De gemeente Dronten heeft tijdens het VNG-congres in Apeldoorn vorige week tegen de motie van Noordoostpolder en Boxtel gestemd over schaliegas. Dat zei wethouder Ton van Amerongen woensdagavond tijdens een commissievergadering.

De gemeente Dronten was het niet eens met de strekking van de motie. Volgens de wethouder stond daarin dat er helemaal nooit geboord moet worden naar schaliegas. Dronten vindt dat er niet geboord moet worden naar schaliegas zolang er geen duidelijkheid is over de gevolgen.

Raadslid Paul Vermast van GroenLinks liet weten teleurgesteld te zijn over het besluit van de gemeente om tegen de motie van de buren te stemmen. Tijdens het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten stemde bijna driekwart van de Nederlandse gemeenten in met de motie.

reacties (4)

 • kees d.

   

  Het zeker schandalig om tegen de motie te stemmen als je weet dat Henk Kamp ook vergunningen had verstrekt om binnen de gemeente Dronten aan het Ketelmeer naar schaliegas te boren. De inhaligheid van dit kabinet treft ons allemaal.

  reageer
 • peter

   

  Schandalig dat de gemeente Dronten tegen de motie heeft gestemd.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Mijnheer Aat de Jonge en Ton van Amerongen hebben last van een erg sterk NIMBY syndroom. M.a.w. Het is niet onze gemeente, dus wat kan het ons schelen! Dit gedrag is tekenend voor de Dronter politiek, en ik als Drontenaar vind dit gedrag beschamend!

  reageer
 • KC

   

  schandalig

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert