Bijdrage gemeente voor kunstwerk Scouting

ZEEWOLDE
De gemeente Zeewolde wil maximaal 10.000 euro schenken aan Scouting Nederland voor een kunstwerk op het Scoutinglandgoed. Dat is een voorstel van het college van burgemeester en wethouders.

Het landgoed van 70 hectare ligt in het buitengebied van Zeewolde en is zaterdag geopend door koningin Maxima. Het kunstwerk moet een blijvende herinnering zijn aan de samenwerking tussen Zeewolde en Scouting Nederland. Het is de bedoeling dat die relatie en de identiteit van Zeewolde in het ontwerp wordt weergegeven.

De kosten van plaatsing en fundering en het beheer en onderhoud moet de organisatie zelf betalen.

reacties (12)

 • Barbara

   

  Wanneer we deze uitspraak ""Alles van waarde is weerloos""met zijn allen zouden kunnen begrijpen, ervaren en toe weten te passen in dagelijks leven komen we snel in de richting van gelijke verdeling die op haar beurt staat voor vrede. En heeft er dan nog iemand zin om tegen te gaan sputteren?

  reageer
 • -m-

   

  Dat voorstel is nooit aan Scouting gedaan, dus kan het helemaal niet in "de prullenbak" zijn gegooid. Beetje jammer dit soort stemmingmakerij.

  reageer
 • scout

   

  na scout in staat er weer 10.000 op de rekening van de gemente 6000x1,48 X2 (nachten) =17760 aan inkomste aan toeriste belasting dus denk dat het wel snel word terugverdind een trotse scout

  reageer
 • Henk

   

  Meneer de burgemeester tweet 19-06 hoe belangrijk de voedselbank de kostmand is. Een voedselbank in Zeewolde! En 10000 euri voor een knutselwerk onder het mom kunst gaat fluitend over de toonbank? En nog eens 4 ton tekort bieb wordt ook fluitend aangevuld. Is dat nu wat ze bedoelen met knettergek?

  reageer
 • -Z-

   

  Jammer dat Scouting deze bijdrage gaat accepteren. Er zijn alternatieve mogelijkheden gewoeg, en heel veel leuker, om vorm en uiting te geven aan de band Zeewolde-Scouting. Maar in 2015 is ook Scouting blijkbaar gezonken tot onder polderniveau. Een band versterk je met activiteiten, niet met geld aan een passief werk geven. Waarschijnlijk een werk dat een individuele ''kunstenaar'' maakt vanuit eigen denkwereld en waarden, misschien zelfs (origineel bedacht !) naar aanleiding van een wedstrijd onder scouts of Zeewoldenaren. Een VVV op het terrein zou de band pas echt versterken, maar dat voorstel is door Scouting in de prullenbak gegooid.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Wat een zielige reacties zeg. De scouting levert jaarlijks tonnen op aan toeristenbelasting dus waar hebben we het over. Ik zou willen dat ik zo'n deal zou kunnen sluiten......eenmalig 10.000 euro uitgeven en tonnen krijgen. En voordat er weer iets geroepen wordt .......de aanleg van het scoutingterrein heeft de gemeente Zeewolde helemaal niets gekost.

  reageer
 • Hendrik

   

  Geachte gemeente Zeewolde schaamt u zich om het geld eens aan "ons" uit te geven lees wat nuttigs

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  "Alles van waarde is weerloos..."

  reageer
 • Wim2

   

  Onbegrijpelijk weer die actie van dat college! Al maanden worden er geldverslindende hopeloze dingen door dit incapabele college gespuidt. En als wij, het merendeel van de bewoners hier tegenin gaan, worden we weggezet als onmenselijk en zelfs rascistisch. Ik weet zeker dat meer als 75% van de inwoners hier niet weten hoe slecht vele ouderen en minima het hebben. Hou eens op met geld naar dit soort belachelijke dingen te storten en help niu eindelijk eens de ouderen en minima in dit dorp en dit land!! Natuurlijk komen de reacties van al de mensen die al eerder mijn reacties veroordeelden. Tegen hen zou ik willen zeggen,open je ogen en kijk eens dichtbij om je heen ipv alles maar naar het buitenland en naar bodemloze putten te doneren..... Zou een welkome afwisseling zijn en oh wat zouden de ouderen en minima ervan opknappen!

  reageer
 • Tja

   

  Zucht, weer zoveel geld naar een kunstwerk, de kunst is om iets onzinnigs in elkaar te zetten, daar een slap verhaal omheen te lullen en vangen maar

  reageer
 • AR

   

  Helemaal mee eens! De gemeentelijke belastingen gaan omhoog, inwoners moeten steeds meer betalen. Het wordt steeds moeilijker het hoofd boven water te houden. De voedselbank kan het groeiend aantal klanten met moeite voorzien van voedsel. Nog niets zo lang geleden stond de gemeente onder curatele en dan gaat de gemeente nu 10.000 euro aan een kunstwerk uitgeven. Zorg eerst voor de eigen inwoners, voor je geld over de balk gaat gooien!!

  reageer
 • John

   

  Geef die 10.000 euro lekker aan de "arme kant" van Zeewolde.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert