De vijf leukste uitjes dit weekend

FLEVOLAND
Er zijn dit weekend weer bijzonder activiteiten in Flevoland.

1. Kemphaan in Thaise sferen
Op zaterdag en zondag is op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere alweer de zesde editie van het festival Groetjes Uit Thailand. Het thema voor dit jaar is Eat, Pray, Love. Uniek voor deze editie is de mogelijkheid om te trouwen op de traditionele Thaise manier.

2. Ouderwets grasmaaien
In Dronten wordt zaterdag het landelijk kampioenschap grasmaaien voor oldtimers gehouden. Oude tractoren gaan maaien op de manier zoals dat ging in de jaren '50.

3. Live muziek aan de gracht
Een gratis grachtenconcert kun je zaterdagavond bijwonen in Marknesse. Het Vollenhoofsch Visserskoor en de band Four the Record treden daar op.

4. Papa's achter de BBQ
Almeerse vaders strijden op Vaderdag om de titel 'BBQ topper van Almere'. Een onafhankelijke jury zal niet alleen de werkwijze en het recept maar natuurlijk ook het uiteindelijke resultaat beoordelen.

5. Auto's kijken
Voor de 31e keer wordt zondag in Lelystad de nationale oldtimer dag gehouden. Bataviahaven wordt een auto-museum met allemaal klassiekers. Een van de hoogtepunten is de Rolls Royce Silver Cloud van de actrice Zsa Zsa Gabor. Het beeldje dat op de auto staat is gemaakt van 18 karaats goud. Ook is de auto goudkleurig geverfd.

reacties (6)

 • Sandy

   

  Jammer dat het Country Linedance, Rolstoel dansen en Internationaal volksdansen niet vernoemd is...Dit was in Lelystad in de gordiaan

  reageer
 • Floris

   

  Dit is leuk! Dit mogen jullie wekelijks wel online zetten.

  reageer
 • lelystad

   

  Dus Marknesse ligt tegenwoordig niet meer in de Noordoostpolder?

  reageer
 • Flevolander

   

  Marknesse ligt toch echt in de Noordoostpolder...

  reageer
 • Ingmar

   

  Vandaag is het de Nationale Speeltuindag. Bij Schateiland in de Waterwijk zijn vandaag allerlei leuke activiteiten voor de kids.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • moo

   

  En weer word de Noordoostpolder vergeten......Vandaag Happienez in het Kuinderbos.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert