Gemeente Villena steunt ontwikkeling Primadomus

ALMERE
Na een moeizame start lopen de contacten tussen opvangcentrum Primadomus en de gemeente Villena nu uitstekend. De Spaanse vestiging van de Almeerse stichting AAP is sinds 2009 gevestigd binnen de gemeentegrenzen van Villena.

Volgens directeur David van Gennep betekent de goede verhouding dat voorstellen die worden gedaan voor de ontwikkeling van Primadomus op steun van de gemeente kunnen rekenen. Volgens burgemeester Francisco Javier Esquembre werd in het begin door de inwoners van Villena met argusogen naar de komst van Primadomus gekeken. De opvang van exotische wilde en soms zieke zoogdieren vond men vreemd. Toen eenmaal bekend werd wat er op het terrein gebeurt, zagen de Spanjaarden er de voordelen van in.

Het is volgens de burgemeester een project dat zowel sociaal, educatief als ecologisch belangrijk is. Esquembre is niet bang dat de dieren ontsnappen, want hij ziet dat er voldoende maatregelen zijn genomen om dat tegen te gaan.

reacties (3)

 • Isabel

   

  Dieren die door de stichting AAP, gevestigd in Almere Flevoland, in Spanje worden opgevangen in een door diezelfde stichting AAP gecoordineerde opvangfaciliteit. Mijns inziens een tamelijk link met de regio. En verbitterde opmerkingen over snoepreisjes zijn natuurlijk wel erg sneu señor drontenaar!

  reageer
 • drontenaar

   

  regionaal nieuws???? dacht het niet. Wel leuk zo'n snoepreisje voor het personeel oor paar slecht opgenomen beelden naar Spanje.

  reageer
 • Willem

   

  Dit is toch geen regionaal nieuws?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert