Brandweer: ruim 450 meldingen van stormschade

FLEVOLAND
De brandweer Flevoland heeft zaterdag ruim 450 meldingen van stormschade gekregen. In 300 gevallen is de brandweer uitgerukt, vooral om afgebroken takken en omgevallen bomen weg te halen. Er reden op het toppunt 20 brandweerwagens rond in Flevoland met in totaal 150 brandweermannen.

De waarschuwing van Staatsbosbeheer om niet de bossen in te gaan blijft van kracht. In de bomen hangen nog veel afgebroken takken die naar beneden kunnen vallen. Boswachters doen vandaag en morgen inspectie in het bos. Sommige wandel-, fiets- of ruiterpaden zijn afgezet voor het publiek.

Boswachter Jan Griekspoor meldt dat het nest van de zee-arend in de Oostvaardersplassen is weggewaaid door de storm. De jongen waren al uitgevlogen.

LTO Noord kan nog niets zeggen over mogelijke schade voor de agrarische sector. Dat wordt in de loop van de week duidelijk zegt woordvoerder Arnold Michielsen.

De balgstuw tussen Ens en Kampen is zaterdagavond opgeblazen. Rond middernacht werd de lucht weer uit de stormvloedkering gelaten.

Door de zomerstorm ontstond schade aan de bovenleiding van de Flevolijn. Daardoor lag het treinverkeer tussen Lelystad en Almere Buiten bijna 24 uur plat.

Op camping 't Oppertje in Lelystad vloog een tent door de lucht is een aantal tentstokken verbogen. Op de RCN camping in Zeewolde is een boom omgewaaid tegen een bungalow.reacties (10)

 • Kees

   

  Gelukkig woon ik under the dome.

  reageer
 • Frenky

   

  Dat laatste. Maar dank voor je bijdrage 😉

  reageer
 • Dronten

   

  In Dronten is OFW druk geweest omdat daar de steigers aan de Hoogaarstaart zijn om gegaan. OFW en de steigerbouwer zijn met spoed uit Sneek gekomen om het weer veilig te maken (hulde!). Maar geen woord op OmroepFlevoland... het enige wat je ziet zijn een paar bomen uit Almere... Durft de redacteur van OmroepFlevoland niet uit zijn huis of is Dronten niet intressant voor de omroep?

  reageer
 • bweer

   

  Nee hoor.. in de NOP is het vrijwillig!!

  reageer
 • Peter

   

  omdat niet alle auto's voorzien zijn van 6 man. Almere heeft er 4 op een auto. En voor @bewoner. Ja het is hun baan. Alleen laten ze wel hun eigendommen alleen om op meldingen te rijden. Voor hun ook te hopen dat ze niet dan op hun eigen adres kunnen gaan rijden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kramer

   

  Je vergeet de meldkamer zelf mee te tellen. daar hadden ze een actie centrum opgezet om al de meldingen en het portofoon verkeer in goede banen te kunnen begeleiden. Ook zijn er wagens waar maar 1 of 2 man was.

  reageer
 • Opa69

   

  Dat zijn er dus 7,5 brandweerman per auto. Hoe doen ze dat toch????

  reageer
 • IN Urk

   

  Het is gewoon hun baan hoor.

  reageer
 • Waar de wind waait, waait ie

   

  Heeft het gewaaid dan?

  reageer
 • Bewoner

   

  hulde aan de jongens die thuis alles achterlaten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert