PVV blijft weg van 'welkomstfeestje' burgemeester

ALMERE
De PVV blijft weg van de studiedagen die de Almeerse gemeenteraad volgende maand houdt in Leeuwarden. Fractievoorzitter Toon van Dijk noemt het een welkomstfeestje voor de nieuwe burgemeester.

De studiedagen kosten volgens hem 18.500 euro die vooral opgaan aan hotelkosten, catering en vervoer. Van Dijk zegt dat de PVV tegen dit soort feestjes is die op kosten gaan van de belastingbetaler.

Tijdens de studiedagen wordt met de nieuwe burgemeester Franc Weerwind gesproken over bestuurlijke vernieuwing. Dat kan volgens de PVV ook prima in het stadhuis in Almere gebeuren.


reacties (28)

 • Koos

   

  Ach meneertje Frits, het valt niet mee om PVV'er te zijn, ik wens u heel veel sterkte.

  reageer
 • frits

   

  eerst zitten ze te zeiken dat er miljoenen te kort zijn en nu weer een feestje van 18.500 euro uitgeven in friesland , ze sporen hier niet de pvv heeft gelijk hier wanneer gaan ze eens stoppen met nutteloos geld over de balk smijten hier in almere , kappen met geld smijten ga maar in het stadhuis zitten kost niks extra en neem vooral zelf je eten en drinken mee het gevreet en gezuip op kosten van de inwoners moet maar eens over zijn hier in almere

  reageer
 • Hannes

   

  Waar haal je het allemaal vandaan. Het is niet meer te volgen. Neem ook zelf eens een slok azijn.

  reageer
 • Klaas

   

  jeetje beste X, neem niet alles zo serieus en doe eens normaal. Trouwens, maag (rennies) en buik zijn niet hetzelfde.

  reageer
 • Neem dit weekend eens wat Rennies, dat helpt bij buik problemen, misschien dat de reacties dan wat normaler worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan R. Bakker

   

  En dus moet Almere maar de horeca in Leeuwarden gaan ondersteunen? Nee .W., nu kunnen de Almeerse inwoners deze 18.000 euri gewoon niet meer besteden in Almere, dag lokale economie.

  reageer
 • Gerard

   

  Wanneer je de kosten van een bedrijf te hoog vind ga je naar een ander bedrijf. Een bedrijf wat veel feest en dus de kosten moet verhogen zal eerdaags geen klanten meer hebben. . In dit geval gaan mensen die betaald worden met belastinggeld naar Leeuwarden om te praten met de nieuwe burgemeester van Almere... Afgezien van het geld ben ik wel heel benieuwd waarom dit niet gewoon in Almere kan, genoeg zaaltjes in het gemeentehuis en anders wel bij bedrijven in Almere. Of zou de nieuwe burgemeester Almere hiervoor niet geschikt vinden ????

  reageer
 • Joke

   

  Helemaal goed mens X, zo jaloers als een paarse meloen en ja, mijn onderbuik rommelt en rommelt, dat is gewoon niet leuk meer. En dat die pvv' er hard werkt dat geloof ik meteen. Joke wenst u een fijn weekend.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Vergeet niet dat die 18.000 euro ook omzet is voor de betreffende horeca. Als de overheid stopt met geld uitgeven zijn ze meer kwijt aan het ondersteunen van de economie (waaronder uitkeringen).

  reageer
 • Laat die domme onderbuik reacties nu eens. Iemand, die op kosten van de belasting betaler leeft is een uitkeringstrekker, deze heer heeft een betaalde baan. Misschien jaloers, dat hij er wel een heeft en U NIET?

  reageer
 • ron

   

  ik zie dat het bedrijfsleven alom de laatste jaren hierin zich enigszins terughoudend opstelt (is niet meer als vroeger) dus PVV heeft wel een punt

  reageer
 • wim

   

  Gelukkig nog een partij die zich hier wat bij afvraagt. Maar omdat het vanuit de PVV komt, zijn er bij voorbaat al negatieve reacties. De linkse partijen van de arbeider en gewone man hadden hier zeker op moeten reageren, het is tenslotte geld van de burger wat anders uitgegeven kan worden. Deze partijen blijven blijkbaar liever stil en gaan dan ook maar mee.

  reageer
 • jan met de pet

   

  Ook de kosten van een feestje van het bedrijfsleven betaalt de belastingbetaler. Niets is gratis. De kosten van de producten of diensten gaan gewoon omhoog. Het hoort er nou eenmaal bij. Zelf ga je ook naar een personeelsfeest.

  reageer
 • Elzelina

   

  elk bedrijf heeft bijna wel team dagen of grote bedrijfsfeestjes , maar daar wordt niets over gezegd. Denk aan de zorgverzekering die voor veel geld een e-mailbox afhuurd, gaat ook van ons geld af toch, maar daar zegt de pvv niets vN. Laat ze lekker thuis blijven , hebben ze het daar veel gezelliger.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als we alleen geld aan de voedselbank uitgeven leeft binnenkort iedereen van de bedeling. De voedselbank is zeker nuttig, maar beter maken we ons druk over het waarom.

  reageer
 • Lely

   

  Kost volgens de PVV...... Is dat ook echt het bedrag? En om een oordeel te vormen moet je wel het totale plaatje kunnen bekijken! Zowel de kostenopbouw, als het aantal personen dat aanwezig zal zijn.

  reageer
 • Faerie

   

  Ik geef de PVV wel gelijk in deze. Dat zulke studiedagen en bedragen etc. tot nu toe normaal worden gevonden, dat er potjes voor zijn die niks met een ander onderwerp te maken hebben, of dat nu bij gemeenten of bedrijven zijn, mag toch geen vrijbrief zijn om er maar mee door te gaan zonder bij na te denken. Misschien moeten we ons in Nederland wel bezinnen of dit wel zo normaal is vandaag de dag. Past het nog? Ik weet dat het geen ongewone praktijken zijn in Nederland, maar ik snap best dat veel mensen hier kwaad over worden, gezien de barre leefomstandigheden van velen. Ik zie ook wel gebieden waar dat geld beter besteed kan worden, zeker in de basisbehoeften van Nederlanders die basisbehoeften nu missen of voor de basisbehoeften in de schulden komen (wonen, zorg, onderwijs). Dan val je logischerwijs over de luxe en de 'uitjes' van raadsleden en CEO's waar 'veel' geld mee gemoeid is. Dus wat mij betreft wordt het tijd dat de gemeente inderdaad gaat denken aan versobering. Een nieuwe burgemeester wegwijs maken in Almere zou toch ook gewoon in Almere plaats moeten vinden.

  reageer
 • .W.

   

  Ik denk dat dat hier gebeurt, als we die 18500 euro uitsparen hoeven de burgers dat bedrag niet meer op te hoesten. Ik weet het, het is een "klein" bedrag maar wie het kleine niet eert......

  reageer
 • Bertus

   

  PVV heeft zeer zeker gelijk hierin. Zouden alle ageerders hier tegen de PVV soms zelf de zakkenvullers zijn die op kosten van de Almeerder lekker op pad gaan?

  reageer
 • Jan R.Bakker

   

  Studiedagen in Leeuwarden?? Kunnen de h.h. bestuurderen niet gewoon een schriftelijke studie gaan volgen als ze daar behoefte aan hebben? Bij de LOI of zo. En wie gaat/gaan ze na afloop overhoren?

  reageer
 • willem

   

  En gelijk heb de pvv geef dit geld aan de voedselbank

  reageer
 • .\/\/.

   

  De PVV heeft weer een manier gevonden om ergens lawaai over te maken. En bovendien komen ze nu onder die studiedagen uit. Ze zouden toch niet lui zijn?

  reageer
 • kees d.

   

  Wanneer gaat de PVV nu eens politiek bedrijven waar de belastingbetaler echt wat aan heeft.

  reageer
 • Sander

   

  Ik snap wel dat het bedrag zo hoog is, ik zou ook voor geen geld naar Leeuwarden willen.

  reageer
 • ex taxi chauffeur

   

  Met dit verschil Swiebertje, het bedrijfsleven betaalt deze kosten zelf en worden niet verhaald op de belastingbetaler. Als de Almeerse ambtenaren dit uit eigen zak betalen heb ik er geen moeite mee.

  reageer
 • Joke

   

  Ik ben tegen u, meneertje Toon van Dijk, u leeft op kosten van de belastingbetaler.

  reageer
 • Swiebertje

   

  In het bedrijfsleven zijn zulke bedragen voor bijeenkomsten erg normaal. Blijkbaar zoekt de PVV weer een goedkope weg om de kiezers te paaien.

  reageer
 • Sjors

   

  Is Obama al gebeld? 18500 is een schokkend bedrag

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert