"5-jarige jongen heeft geen recht op aangepast vervoer"

SWIFTERBANT
De 5-jarige jongen die binnenkort niet meer mee mag met een taxibusje van Swifterbant naar een school voor speciaal onderwijs in Dronten heeft daar ook geen recht op. Dat laat de gemeente Dronten weten.

De gemeente organiseert alleen aangepast leerlingenvervoer in gevallen dat het niet anders kan. De moeder van de jongen liet eerder weten bang te zijn dat haar zoon voortaan met de bus moet reizen. Volgens de gemeente wordt er alleen gezorgd voor vervoer als een kind bijvoorbeeld blind is of in een rolstoel zit.

Volgens de regels van de gemeente Dronten heeft de moeder van de 5-jarige jongen alleen recht op een vergoeding voor openbaar vervoer, voor de leerling en een begeleider. Omdat ze die vergoeding niet had aangevraagd, heeft de gemeente besloten tot de herfstvakantie toch vervoer te regelen.

reacties (14)

 • Joop

   

  Het is schandalig hoe de ouders gereageerd hebben terwijl ze zelf nalatigheid zijn geweest, en dan worden ze ook nog beloond doordat het kind alsnog tot de herfstvakantie wordt opgehaald en thuisgebracht. SCHANDE Gemeente, ze hebben er geen recht op!!! En wie gaat weer voor de kosten opdraaien???

  reageer
 • Jan

   

  deze zogenaamde W blijft maar mensen veroordelen alsof hij of zij zelf de waarheid in pacht heeft. En krijgt telkens weer een uitgebreid podium hier. Misschien mogen mensen geen eigen mening hebben? Meteen denigrerend naar een wetsartikel verwijzen gaat volledig voorbij aan het feit dat men dan daarmee maar gewoon gemeenschapsgeld mag opmaken vanwege een vrije keus. Als die keus vrij is, en zo hoort het, dan accepteer je toch zelf de consequentie van de vervoerskosten?

  reageer
 • Barbara

   

  Schandalig hoe ouders van deze kinderen worden veroordeeld door langs slenterend Omroep Flevoland publiek. Weggezet worden alsof het criminelen zijn.

  reageer
 • Nico

   

  Het lijkt me beslist niet in het belang van het kind wanneer het dagelijks 3 uur heen en weer hotsebotst in een busje bovenop de schoolbelasting. Kind heeft geen aansluiting met buurtkinderen want het is nooit thuis. Dit is de dagelijkse praktijk van mijn buren. Terwijl pa op steenworp afstand van zoonlief werkt, moet het kind wel met busvervoer. Want pa kan het niet inpassen in zijn werkzaamheden. Een netwerk opbouwen kan ook in een nieuwe woonplaats. Wellicht nog gemakkelijker in een grotere plaats dan in een dorp. Mogelijk reikt de verantwoordelijkheid van een ouder verder dan stoppen met roken tijdens de zwangerschap.

  reageer
 • Sandra

   

  Misschien wel in het dorp blijven vanwege het netwerk wat je daar hebt? We leven nu éénmaal in een participatie maatschappij en dat maakt verhuizen een stuk moeilijker,verhuizen is niet altijd de oplossing.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Je kan het de mensen duizend keer uitleggen, maar dan nog is voor de meesten de verleiding te groot om vanuit één van de twee neuronen die ze hebben primair te reageren. Zuiver en alleen omdat er gemeenschapsgeld mee gemoeid is denken ze het recht te hebben te reageren alsof het geld rechtstreeks uit hun persoonlijke portemonnee wordt gepoerd. Men is altijd bang iets tekort te komen namelijk.

  reageer
 • ex-lelystedeling

   

  Zelf heb ik 2 kinderen die allebei helaas niet redden in het regulier basisonderwijs. Ze kunnen niet naar dezelfde school (verschillende soorten problematiek). Nu zitten ze zo'n 10 km. van elkaar af op school. De een gaat 's ochtends met een busje (waar ik honderden euro's per jaar voor betaal), de ander breng ik 's ochtends (wij wonen zo ongeveer midden tussen de scholen in). Ik ben een alleenstaande ouder dus ben erg blij dat er de mogelijkheid van 't busje is (een kleine 10 km. incl. 15 verkeerslichten en een spoorwegovergang red je niet in 10 minuten, zeker niet in de winter)! Ik kies er niet voor om mijn kinderen naar speciale scholen te brengen; mijn kinderen zouden op een 'reguliere basisschool' niet goed mee kunnen komen door hun beperking (ik heb het geprobeerd met beide kinderen) maar ook de rest van de klas doe je er geen plezier mee. Ik ben heel blij dat ik een autootje heb; met het OV reizen kan heel stressvol zijn, met name voor b.v. autistische kinderen. Het is m.i. heel goed dat ouders/verzorgers zelf het nodige moeten doen maar laten we niet uit het oog verliezen dat deze mensen veelal onder druk staan (mantelzorg) en dat het altijd mensenwerk (lees: verschillend van persoon tot persoon) is.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Kinderen die naar een school buiten het dorp getransporteerd worden uit geloofsovertuiging, daar heb ik geen cent voor over!!" - lees artikel 23 van de Grondwet er maar eens op na, vriend!

  reageer
 • Nico

   

  Waarom blijf je in een dorp wonen als je kind zeker de eerste 15 jaar naar school in de stad moet? Of heb je dat niet over voor je kind?

  reageer
 • Chantal

   

  Als je kind met een taxi naar school MOET piep je wel anders. Dacht je dat ouders dat voor de lol doen???? Of omdat dat makkelijker is???

  reageer
 • Bennie

   

  Daar mag idd wel eens kritisch naar gekeken worden. Persoonlijk heb ik er geen moeite mee om bij te dragen in geval van kids met een beperking. Kinderen die naar een school buiten het dorp getransporteerd worden uit geloofsovertuiging, daar heb ik geen cent voor over!!

  reageer
 • Ik

   

  Je hebt je erin verdiept Rob of is dit een ongefundeerde uitspraak? Er zijn heel wat rolstoel gebonden kinderen die anders niet naar school kunnen. Overigens is de reistijd van deze kinderen soms gruwelijk lang. Meer dan anderhalf uur om van Dronten naar Zwolle te komen omdat het allemaal zo goedkoop mogelijk moet en kinderen van heine en ver in hetzelfde busje zitten.

  reageer
 • A ja

   

  die moeder kan toch ook haar zoon op de fiets naar school brengen?

  reageer
 • Rob

   

  dat hele busjes vervoer moet op de helling, onvoorstelbaar wat dat de gemeenschap dat kost en willen we dat wel

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert