Alternatieve aanpak vogeloverlast bij vliegveld

LELYSTAD
Gedeputeerde Staten van Flevoland willen een bezwaar tegen het afschieten van vogels bij Lelystad Airport gegrond verklaren. Het bezwaar is ingediend door de Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland. Die wil de dieren beschermen en liet eerder al weten een bezwaar in te dienen tegen elke vergunning of ontheffing die wordt aangevraagd.

De organisatie stelt dat het afschieten van de vogels rond het vliegveld niet nodig is, ook niet als de luchthaven over een aantal jaar is uitgebreid. Verjagen mag wel als de vliegveiligheid werkelijk in het geding is en de vogelsoort niet bedreigd wordt.

De provincie gaat in overleg met Lelystad Airport voor een nieuwe vergunning. Dit vormt volgens een woordvoerder van de provincie geen probleem omdat er nog genoeg tijd is om een oplossing te vinden.

reacties (4)

 • Ikke

   

  Er was toch geen overlast , stond er in een rapport. Daarom mocht er uitgebreid worden. onzinnig.

  reageer
 • Willem

   

  helemaal correct in het MER rapport wordt de kans op vogelaanvaringen verwaarloosbaar genoemd terwijl er heel veel bezwaarschriften op zijn ingediend. Natuurlijk zijn er hier veel ganzen en dus kansen op aanvaringen Maar het grote economisch belang van het vliegVeld gaat er voor zorgen dat ze met deze leugens wegkomen SCHANDE

 • hendrik

   

  Overlast vogels is voor uitbreiding Airport inderdaad gebaseerd op verouderde onderzoeksgegevens. Economische voordelen en noodzaak zijn daarentegen juist overschat. Dat kwam de besluitvormers een stuk beter uit.

 • Gans

   

  Mijn gebraden ganzenborst is lekker. Kijk alleen uit voor de loden hagel.

  reageer
 • Bert

   

  maar tot de eerste ongelukken gebeuren.

  reageer
 • Rinus

   

  Had de minister niet al aangegeven; vergassen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert