Nieuwe rechtszaak rond 'Polenhotel' Bant

BANT
De gemeente Noordoostpolder moet ingrijpen bij Hotel Noordoostpolder in Bant. Dat eisen twee omwonenden van het hotel. Volgens de bezwaarmakers houdt het hotel zich niet aan gedane toezeggingen. Tijdens een rechtszaak beloofden de uitbater en de gemeente dat Hotel Noordoostpolder een echt hotel zou worden en geen hotel voor arbeidsmigranten. Het hotel kreeg daarop de vergunning om te starten. Maar die belofte is niet waargemaakt.

In de uitspraak uit 2013 staat onder meer dat het ter plekke of via internet mogelijk moet zijn een kamer te boeken. Uit onderzoek van Omroep Flevoland blijkt dat dat niet mogelijk is. Ook zou er een restaurant moeten zijn waar passanten en gasten dagelijks kunnen eten. Zo'n restaurant is er niet. De omwonenden zijn er ook achter gekomen dat het hotel zich niet aan de maximale verblijfsduur van 3 maanden houdt. Sommige gasten verblijven er al langer dan 8 maanden.

Ondanks deze feiten blijft de gemeente van mening dat Hotel Noordoostpolder niks verkeerd doet. Daarom slepen de omwonenden de gemeente nu voor de rechter. De zitting is begin december.

Het hotel heeft ook nog een vergunning gevraagd om uit te mogen breiden. In dezelfde rechtszaak proberen de omwonenden ook dat tegen te houden.

 

reacties (10)

 • Gaby

   

  Wel interessant om te weten waar jij de info vandaan haalt dat het niet voor korte tijd is. Kom eens met bewijzen? Wel grappig dat mensen altijd een mening hebben terwijl ze totaal geen zicht hebben op de daadwerkelijke situatie.

  reageer
 • hans van veen

   

  in Dronten dezelfde bestuurlijke puinhoop

  reageer
 • Sjaak de

   

  Tja met de achtergrond van onze wethouders zorg je dat je bedrijfsbelangen in een puike conditie verkeren, dat je daarbij enigszins moet corrumperen maakt niet uit het OM knijpt al jaren de ogen toe. Wie doet mij wat zal men denken, nu dan ik vrees dat er toekomstig van uit de EU claims zullen komen, uiteindelijk worden onze (voormalig Oostblokkers) niet betaald conform CAO ook ontvangen deze geen detachering gelden ook zullen later aanspraken worden gemaakt omdat arbo wetten worden geschonden en zodoende voor vervroegde uitval zal zorgen binnen deze gemeenschap etc. De lachende boer van nu zal uiteindelijk met terugwerkende kracht incl boetes rente etc moeten gaan betalen, het kan niet zo zijn dat de gedupeerde burgerij moet gaan betalen.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  En dat noemt zich dus bestuurders. Onder het mom van, ja maar jullie hebben ons gekozen, dus niet zeuren nu he! Mensen in Bant, troost je, wij hebben hier in Zeewolde ook zo'n bende van die incapabele bestuurders die schijt heeft aan hun inwoners.Het wordt tijd dat de mensen er tegen in opstand gaan komen en laten zien dat het genoeg is zo.

  reageer
 • Whoknows

   

  natuurlijk zal de gemeente NOP zeggen dat er niets aan de hand is, zij weten drommels goed dat de vergunning die is afgegeven van geen kant klopt. Er worden oostblokkers gehuisvest en vooral niet voor korte tijd, dit soort onderkomens worden ook wel Polenhotels genoemd. Dus in Bant staat een hotel, maar ja dan alleen voor de werknemers van de reeds bekende OosEuropeaanse uitzendbureau's

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • simpel

   

  De vergunning werd afgegeven door een wethouder van het vorige college, de burgemeester stond erbij een keek ernaar. Met deze man struikelt de gemeente van het ene probleem naar het andere.

  reageer
 • gek zeg, iedereen zag dit aankomen, behalve de gemeente

  reageer
 • Carry

   

  gemeente wat zijn dat een stelletje achterbakse figuren. Zitten ze er soms bij in met geld. Je zou het haast gaan denken!

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Ja maar.... Gebeurd niets tegen, let maar op. Nu heeft de uitbater zeker geld elke maand. Dus zal dat de reden zijn om er niet tegen op te treden.

  reageer
 • eddy

   

  Ik ben benieuwd of we hier Urkse toestanden blijken te hebben? Goed gedaan Omroep Flevoland dat jullie dit hebben uitgezocht!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert