Kamermeerderheid voor plan Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Di 22 september 2015 | 19:15 • Dinsdag 22 september 2015 | 19:15
In de Tweede Kamer tekent zich een meerderheid af voor het plan van staatssecretaris Sharon Dijksma om het beheer van de grote grazers in de Oostvaardersplassen niet te veranderen.

Dat betekent dat boswachters verzwakte dieren mogen blijven afschieten als duidelijk is dat die de winter niet zullen overleven. De PvdA was al voor, de VVD gaat nu ook schoorvoetend akkoord. Die coalitiepartij was eerst tegen en wilde meer dieren afschieten om de aantallen grazers beheersbaar te houden. Nu daar geen meerderheid voor is, steunt de VVD het plan van Dijksma.

Wel pleit de VVD er voor om het beheer van de grote grazers over te dragen aan de provincie. Die wordt vanaf januari verantwoordelijk voor het Flevolandse natuurbeleid, behalve het beheer van de grote dieren. Donderdag praat de Tweede Kamer met de staatssecretaris over de Oostvaardersplassen.

Uit een inventarisatie van Omroep Flevoland blijkt dat naast PvdA en VVD ook SP, D66 en Partij voor de Dieren voor het plan van Dijksma zullen stemmen. CDA, PVV en SGP hebben laten weten tegen het plan te zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel