Politiek wil hulp voor kinderen bij vechtscheiding

LELYSTAD
Kinderen van ouders die in een vechtscheiding zijn verwikkeld, moeten beter geholpen worden. Dat vinden de Lelystadse politieke partijen LEUC en D66.

Zij willen dat de gemeente Lelystad meer opkomt voor de belangen van deze kinderen. Dinsdagavond dienen de partijen in de gemeenteraad een motie in, waarin burgemeester en wethouders worden opgeroepen een zogenoemd Plan van aanpak Vechtscheidingen te maken.

Omdat de gemeente verantwoordelijk is voor de jeugdhulp, pleiten LEUC en D66 ervoor een hulpverleningsplan op te stellen voor kinderen die de dupe worden van de scheiding van hun ouders.

reacties (5)

 • Johan

   

  Dat is het zeker! Echter als een van de ouders ''ontkent'' dat er (gedrags-) problemen zijn bij de kinderen zijn hulpverleners onmachtig om de situatie voor de kinderen te veranderen. Ook de opstelling van de school m.n. de leerlingzorg is (te )passief. Voordat er hulp voor de kinderen is, gaat er soms anderhalf jaar overheen. In die tijd hebben de kinderen boze buien of lopen weg. Welzijn Lelystad met de aandacht voor jonge mantelzorgers is een positieve uitzondering!

  reageer
 • Vlinder

   

  @lely ouders doen dat niet eens bewust en je hebt er maar 1 ouder voor nodig. Dat ouders gaan scheiden en daarbij geen rekening houden wat dat voor kinderen betekent gaat mij al een brug te ver. Ook op latere leeftijd blijft het strijd, verjaardagen, kerstmis etc. Scheiden = lijden Los van dat zie ik hulp voor kinderen vanuit politiek totaal geen nut hebben. Voor kinderen adviseer ik: volg je eigen weg en ga het zelf beter doen in de toekomst. Het voorbeeld hoe het niet moet heb je al :)

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Er zal toch iemand het initiatief moeten nemen als het college dit niet doet. Het probleem is zo groot dat elke aandacht er voor is meegenomen. Nu graag de daden.

  reageer
 • Peter

   

  Beetje vreemde aktie! Staat al in het raadsakkoord. Zo kun je nog wel op meer punten proberen te scoren. Hoe probeer je dus aandacht te krijgen? Zo dus!

  reageer
 • lely

   

  Hehe, begrijp uberhaupt niet hoe je het als ouder in je hoofd durft te halen om je kinderen er tussen te zetten. Kinderen van ouders in scheiding hebben het echt al moeilijk genoeg. Scheiding uit vechten over de rug van kinderen noem ik gewoon kindermishandeling!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert