Blik en drankkarton vanaf nu bij plastic afval

NOORDOOSTPOLDER
Blik en drankkartons mogen in Noordoostpolder vanaf nu bij het plastic afval worden gedaan. Dat meldt de gemeente.

De komende maanden mogen al deze recyclebare materialen samen in de speciale plastic zakken van HVC worden gestopt. Begin volgend jaar krijgen alle huishoudens in de gemeente een extra container voor plastic, blik en drankkartons.

De SP in Noordoostpolder heeft zich sterk gemaakt voor de versnelde inzameling van deze materialen. HVC scheidt het blik en de drankkartons later weer van het plastic.

De gemeente heeft een flyer gemaakt waarop te zien is welke spullen nu precies samen in 1 zak mogen. De informatie is ook te lezen de HVC-app voor mobiele apparaten.

reacties (4)

 • Polderjongen

   

  Niet HVC recycelt het maar sita in Rotterdam doet dit voor hvc die zamelt en vervoert het. Dit is een fantastisch systeem

  reageer
 • Jan

   

  Meen je nu serieus dat alle plastic uit de NOP eerst naar Rotterdam vervoerd moeten worden?? Per vuilnisauto, over de weg?? Wat een waanzin, welke bestuurder/politicus bedenkt zoiets??

 • Jan

   

  We zouden toch al met een oud papier (folder) container worden verblijd? En nu ook nog een voor plastic en kartonnen flessen? Waar moeten we al die containers stallen? Moet voor de stallingsplaats ook een omgevingsvergunning aangevraagd worden? Wat een waanzin, en we moeten het via de gemeentelijke heffing ook nog zelf betalen!

  reageer
 • Achja...

   

  In Dronten kunnen ze er ook wat van hoor... * Groene bak=Restafval * Bruine bak=Tuin/composteerbaar afval * Blauwe bak=Oud papier en natuurlijk niet te vergeten de ook al hierboven genoemde plastic zak... en als je dan vraagt waarom er geen ondergrondse bakken voor geplaatst kunnen worden dan heeft dat te maken met een discussie tussen de overheid en de winkel ketens over het statiegeld??? Er zijn genoeg gemeenten waar ze al wel zijn met een pasjes systeem (bv Zoetermeer en Arnhem weet ik uit eigen informatie)

  reageer
 • Sjaak de

   

  Hopla weer een container erbij in de tuin, het wordt een bende een compleet straatbeeld vervuiling. Het rijtje de hunebed bouwers, jager en verzamelaars landbouwers kan straks aangevuld worden met het containervolk. De winkels horen het karton, plastic, blik en glas weer in te nemen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert