Bedrijven gezocht die glasvezel willen aanleggen

NOORDOOSTPOLDER
Bedrijven die glasvezel willen aanleggen in het buitengebied van Noordoostpolder kunnen zich de komende drie maanden inschrijven. Dat is het plan van het college van burgemeester en wethouders. Het proces kost 250.000 euro.

De discussie over snel internet in het buitengebied is aangezwengeld door de Ondernemers Vereniging Groendorpen (OVG). Zij werkten zelf een voorstel uit voor internet met straalverbinding. De wethouder gaf aan liever te willen investeren in de aanleg van glasvezel.

De gemeenteraad moet 9 november stemmen over het plan van het college.

reacties (4)

 • hans

   

  Wij bewoners rondom de casteleynsweg konden ons laten aansluiten op internetlijn van agrico. Maar dan moest je wel even voor een kabeltje tussem de 1000 en 4000 euro ex btw neerleggen. Schandalig gewoon!

  reageer
 • Jan

   

  Dan heb jij retesnel internet. Hier in espel moet ik het doen met?: 0.7 Down en 0.25 up. ISDN is haast nog sneller. Echter als ik dan op me tel met 4g ga, haal ik 50 25

  reageer
 • Jan

   

  Straalverbinding geeft een enorme storing in het radioverkeer, alles wordt platgelegd. Glasvezel is een toekomstbestendig product, een straalverbinding niet.

  reageer
 • A.

   

  Blij dat er een beetje gang in komt. Sinds steeds meer online moet gebeuren merk ik dat internet in de NOP steeds verder achter loopt. Hoogst behaalde in het buitengebied nabij Rutten is 7,6down en 1.2up. Echter gemiddeld niet meer dan 5,5down en 0,7up. Das echt weinig tegenwoordig. Dat ik van kpn korting krijg op de maandkosten van mijn internet abbonement zegt genoeg denk ik!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert