Laatste waarschuwing booteigenaren

NOORDOOSTPOLDER
De provincie Flevoland heeft maandagochtend een laatste waarschuwing gegeven aan booteigenaren die hun vaartuig illegaal in de vaarten van Noordoostpolder en Urk afmeren. Als ze geen actie ondernemen, wordt de boot over twee weken weggesleept.

Het gaat om vaartuigen langs de openbare oevers en afmeerplekken aan de Urkervaart, de Zwolsevaart en de Lemstervaart. Aan de boten die op plekken liggen waar dat niet mag, is een officiële waarschuwing bevestigd. De illegaal afgemeerde boten hinderen het scheepvaartverkeer en maken het moeilijk om de oevers te onderhouden.

Afgelopen weekend is een van deze boten na brandstichting in vlammen op gegaan. Volgens de provincie is het niet de eerste keer dat dit gebeurt.

reacties (11)

 • Charme offensief??

   

  Dictaten kerven de maatschappij. De kleine man die nog bootje heeft wordt ineens na jaren verweten elkaar dwars te liggen.Jaren wel veertig jaar heeft de provincie het gebied aan de Urkervaart in de woonwijk geen enkel handhavend beleid gevoerd. Nu dat schip bij Lemmer geborgen is wordt men schijnbaar bij de provincie wakker.Een dictaat om zo aantoonbaar te handhaven met het argument voor de beroepsvaart iets te doen lijkt wel heel erg overdreven,immers die enkele zand - of grindschip heeft de krant nog nooit gehaald .Voorheen kwamen er vrachtschepen graan afhalen toen was het er druk nu niet meer! Dus overleg en geef een ander signaal af , creër ligplaatsen met regels. Hoe moeilijk is dat???

  reageer
 • Jurie Sjoerd Regnerus

   

  Proef ik hier een beetje jaloezie? Wat profiteren jullie er van als bootjes er niet liggen? Wordt hier ook gezegd dat de beroepsvaart hier last van heeft, ben je dan ook op de hoogte dat er bijna geen beroeps vaart meer is door de Urkervaart. Ik heb zelf hier in Emmeloord jaren voor mijn deur aan de Urkervaart gelegen met mijn kruiser en heb iedere week het gras gemaaid en de hond uitwerpselen opgeruimd die de niet boot eigenaren achterlieten. Ik geef toe dat er wel eens boten legen die er niet uitzien, maar dat is ook wel eens het geval met huizen en tuinen in Flevoland. Dit kan ook individueel aangepakt worden. Nu dat er boten liggen wordt er wel eens vaart verminderd als de charterboten langs varen. Als er niks meer ligt is het vol gas en worden de oevers kapot getrokken. Laat de provincie een afsprak maken dat de mensen om hun plek goed onderhouden en vraag eventueel een vergoeding voor het gebruik van de oever. Ik teken hier niet af anomien of een naam die niet herkenbaar is want ik heb zelf niets te verbergen. Jurie Sjoerd Regnerus Capellastraat Emmeloord

  reageer
 • Carry

   

  Waar je al geen last van kunt hebben. Vraagje woon jij aan de Zuiderkade? Je ergert je er blijkbaar nogal aan. Beroepsvaart is hier nauwelijks meer. En als ik dit zo zie hebben ze er hier in emmeloord weinig last van.

  reageer
 • KC

   

  En al die vrakken dan? Zelfs uitgebrande boten. Ook liggen er boten dubbel aangemeerd. De beroepsvaart heeft daar problemen.

  reageer
 • k de vries

   

  wij willen wel in een haven liggen op urk maar wacht tijd en 160 mensen op de wacht lijst dus larie koek wij willen niet betalen maar moet er wel genoeg ruimte zijn wel word gevraag t om een betaalde insteek haven te maken op urk gemeente en provincie komen er niet over uit wie is er de dupe de goed willende boot eigenaren en overal gebeurt wel eens wat of denkt men in de rest van de polder dat ze minder problemen hebben echt niet dus gemeente urk en provincie ga met de urker boot eigenaren om de tafel zitten en kijk of er een oplossing gevonden kan worden voor dit probleem een insteek haven voor 30 boten maal 300 euro levert al gouw € 9000 op is maar een idee van en voor de urker gemeentschap mvg k de vries

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • anomien

   

  Dat noemt de gemeente toeristische plekken zo als de zuiderkade. Lijkt nergens op. Honden mogen daar uitgelaten worden.bah en boten aan de over kant. Aan pakken die mensen.

  reageer
 • KC

   

  Goed werk Henk. Laat ze maar een haventje gaan leggen, maar ja dan moeten zij betalen.

  reageer
 • Frenky

   

  Hard aanpakken deze boot eigenaren, jaren hebben ze gratis kunnen profiteren van gratis liggen, nu moeten ze maar eens gaan dokken deze mensen.

  reageer
 • Karel

   

  Zou een landelijke actie moeten zijn!

  reageer
 • Bromsnor

   

  Dat wordt schelden voor de eigenaartjes. Zijn de bootjes op de foto ook allemaal illegaal? Het wordt tijd voor een haventje. Op kosten van de hobbyvaardertjes. Maar dat zal hun bedoeling wel niet zijn.

  reageer
 • Eric

   

  Waar gaan die boten naar toe?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert