Partijen verontwaardigd over huurprijs beheerstroken

FLEVOLAND • Vr 26 januari 2018 | 10:58 • Vrijdag 26 januari 2018 | 10:58
Het valt verkeerd bij PvdA-GroenLinks en het CDA in Noordoostpolder dat de provincie Flevoland bewoners opeens huur vraagt voor beheerstroken. Dat is de grond tussen tuinen en de provinciale wateren. De twee partijen willen dat het college van burgemeester en wethouders de provincie vraagt de maatregel in te trekken. 

Inwoners van Marknesse, Emmeloord en Urk die aan provinciale wateren wonen, kregen eind vorig jaar een brief van de provincie. Daarin staat dat ze het stuk grond tussen hun tuin en het water moeten teruggeven aan de provincie of een jaarlijkse huurprijs moeten betalen van 2,15 euro per vierkante meter. 

De maatregel is een vervolg op de al jaren slepende discussie over het ligplaatsenbeleid. De provincie wil vrije toegang tot haar wateren en de stroken dus zelf beheren. 

PvdA-GroenLinks en het CDA vinden het vreemd dat bewoners opeens moeten betalen terwijl de provincie de situatie jaren heeft gedoogd. Ook zouden veel bewoners de stroken jarenlang hebben verzorgd en er in hebben geïnvesteerd. De twee partijen vinden dat de provincie eerst met de bewoners in gesprek moet gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel