Bewoners beklagen zich over huurprijs beheerstroken

MARKNESSE • Zo 7 januari 2018 | 12:06 • Zondag 7 januari 2018 | 12:06
Bewoners in Marknesse beklagen zich over de vastgestelde huurprijs voor de beheerstroken tussen hun tuinen en de provinciale wateren. Vanaf dit jaar moeten ze het stuk grond kaal teruggeven aan de provincie of een jaarlijkse huurprijs betalen van 2,15 euro per vierkante meter. De maatregel is een vervolg op de al jaren slepende discussie over het ligplaatsenbeleid. De provincie wil vrije toegang tot haar wateren en de stroken dus zelf beheren. 

De huur van de beheerstrook kan tot wel 800 euro per jaar kosten. Wanneer de bewoners ervoor kiezen om de grond kaal af te leveren moeten ze dat op eigen kosten doen. In beide gevallen moeten de bewoners dus betalen. Binnen twee weken moeten ze beslissen wat er gaat gebeuren. "We hebben de beheerstrook decennia lang zelfstandig onderhouden", vertelt bewoonster Rosita Hageman. "Het is altijd een gedoogbeleid geweest, laat het gewoon zo, want het ging prima."

Ook bewoners in Emmeloord en Urk wordt gevraagd de grond kaal te maken of te huren. De verhuur van de beheerstroken levert de provincie jaarlijks maximaal 30.000 euro op. Toch laten de bewoners het er niet bij zitten. "Ik ga niet betalen. Daar prakkezeer ik niet over", aldus bewoner Wim van Helden. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel