WitchWorld koopt Kasteel Almere

ALMERE • Di 27 oktober 2015 | 16:13 • Dinsdag 27 oktober 2015 | 16:13
De initiatiefnemers van het themapark WitchWorld hebben het Kasteel Almere gekocht. De koopovereenkomst met de huidige eigenaar, Gravin B.V., is dinsdagmiddag getekend. Het terrein moet binnen enkele jaren omgevormd worden tot een themapark. Het is niet bekend gemaakt hoeveel WitchWorld voor het kasteel heeft betaald.

Kasteel Almere

Het terrein langs de A6 waarop de kasteelruïne staat gaat dit weekend tijdelijk open voor het publiek. Almeerders kunnen zaterdag en zondag tussen 10:00 en 16:00 uur gratis in en rondom het kasteel gaan kijken.

WitchWorld

Het idee voor het sprookjespark WitchWorldstamt uit 2009. Initiatiefnemer Ton Theunis wilde toen op een stuk grond in het zuiden van Zweden een sprookjesbos ontwikkelen waar trollen, heksen, en magie de hoofdrol spelen. Zweden haakte af en WitchWorld ging vervolgens naar Almere kijken. In 2013 noemde Theunis het Kasteel Almere al als mogelijke plek voor het themapark.

Nog niet definitief

Als WitchWorld de komende tijd tegen problemen aanloopt dan kan de koop van de grond alsnog afgeblazen worden. Dat zegt Jaap Kevelam van Gravin B.V. Mocht de financiering bijvoorbeeld niet rondkomen of de gemeente Almere dwarsliggen dan kan WitchWorld een ontsnappingsclausule gebruiken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel