Werknemers WitchWorld aan de slag bij Almere Jungle

ALMERE • Di 9 april 2019 | 12:22 • Dinsdag 9 april 2019 | 12:22

Dierenpark en botanische tuin Almere Jungle neemt de expertise en een aantal werknemers van WitchWorld over. In oktober 2018 maakte bedenker en mede-eigenaar Ton Theunis bekend te stoppen met WitchWorld.

Hij heeft jarenlang geprobeerd om een pretpark rondom het kasteel in Almere van de grond te krijgen. In 2015 wilde hij het kasteel aan de Oude Waterlandseweg zelfs kopen maar de financiering kwam uiteindelijk niet rond.

Theunis is blij met de samenwerking met Almere Jungle. "Na het stoppen van WitchWorld was de vraag wat er ging gebeuren met alle cliënten die vanuit de zorg een dagbesteding hadden bij WitchWorld. Verder hebben de vaste medewerkers en vrijwilligers de afgelopen 10 jaar veel kennis opgebouwd in het maken van creaties voor een pretpark."

Technische en creatieve activiteiten
Directeur Robert Loose van Almere Jungle verwacht dat de kennis rondom robotica, 3d printing en parkontwikkeling Almere Jungle naar een hoger niveau kan brengen. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de realisatie van een laboratorium waarin allerlei technische en creatieve activiteiten zullen worden ontplooid om de beleving voor de bezoeker binnen het dierenpark nog groter te maken. De nieuwe werkplek in het dierenpark heeft de naam Almere Jungle Creations LAB gekregen.

Vanaf woensdag 10 april kan het publiek letterlijk komen gluren door speciale kijkgaten naar de creaties die in het Almere Jungle Creations LAB ontwikkeld worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel