College neemt klacht over WitchWorld niet in behandeling

ALMERE • Vr 21 december 2018 | 14:38 • Vrijdag 21 december 2018 | 14:38

De gemeente Almere neemt de klacht van Ton Theunis van WitchWorld tegen oud-wethouder Tjeerd Herrema niet in behandeling. Theunis klaagde, omdat Herrema een document online zette dat als vertrouwelijk beschouwd kon worden.

In oktober werd bekend dat het themapark in en rond het kasteel van Almere er niet komt. Volgens initiatiefnemer Ton Theunis waren er geen financiers voor het initiatief. De gemeente Almere wilde volgens hem geen geld bijdragen en steunde het project ook niet.

Aanbevelingsbrief
Oud-wethouder Herrema weerlegde dat met een Facebookpost. Hij publiceerde een brief die de gemeente opstelde om WitchWorld te helpen mogelijke investeerders over de streep te trekken.

In het document schreef de gemeente onder meer de activiteiten van Theunis met grote belangstelling te volgen en dat de ambities van WitchWorld goed passen bij de pionierszin van Almere.

Reactie op klacht
Het college heeft nu gereageerd op de klacht van Theunis. Omdat Herrema tijdens de publicatie van de brief niet meer werkzaam was "onder de verantwoordelijkheid van ons college", wordt de klacht niet in behandeling genomen.

Hoewel het niet verboden is, vindt het college het niet gebruikelijk om gemeentelijke documenten te publiceren. Daar is de oud-wethouder op aangesproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel