Themapark WitchWorld van de baan

ALMERE • Di 23 oktober 2018 | 9:59 • Dinsdag 23 oktober 2018 | 9:59

Het themapark WitchWorld in en rond het kasteel in Almere komt er niet. Initiatiefnemer Ton Theunis trekt de stekker uit het themapark met heksen en trollen. Dat laat WitchWorld weten op Facebook.

De organisatie krijgt de financiering niet rond. Bovendien zou er te weinig steun zijn van de gemeente Almere die volgens WitchWorld de focus volledig richt op de nabijgelegen Floriade. Ook kwam het voor de organisatie als een verrassing dat Eden Holland mogelijk op het terrein bij het kasteel komt, een botanische tuin met een metershoge kas. Het steekt WitchWorld dat de gemeente Almere daar wel geld in steekt en niet in WitchWorld.

De totstandkoming van WitchWorld zou zo'n 90 miljoen euro kosten. Eerder werd al duidelijk dat het moeilijk was financiers te vinden en dat de geplande opening in 2019 niet haalbaar was.

Deskundigen noemden de plannen voor WitchWorld sowieso onrealistisch. Het park zou in het eerste jaar 750.000 bezoekers moeten trekken. Daarbij zou geen rekening zijn gehouden met de concurrentie en het feit dat het park een paar jaar nodig zou hebben om naamsbekendheid te krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel