Onderzoek naar botanisch park en museum bij Floriadeterrein

ALMERE • Do 26 april 2018 | 12:30 • Donderdag 26 april 2018 | 12:30

Een botanisch park en museum op - of vlak naast - het Floriadeterrein in Almere. De gemeente en provincie onderzoeken op dit moment of dat mogelijk is. Aanleiding is interesse van het project Eden Holland om zich in de stad te vestigen.

Eden Holland moet de Nederlandse variant worden van de grote botanische tuin in het Engelse Cornwall. Het Eden Project trekt daar jaarlijks ruim 1 miljoen bezoekers.

Locatieonderzoek
In Almere wordt nu gekeken naar twee locaties. De eerste is op het Weerwatereiland, daar waar ook de Floriade in 2022 wordt gehouden en na afloop een woonwijk met ruim 650 woningen komt. De tweede mogelijke locatie ligt net ten zuiden van het Floriadeterrein. Het gaat om een strook langs de A6 die zich uitstrekt richting de Kasteelruïne. Het haalbaarheidsonderzoek moet op 1 juni zijn afgerond.

400.000 bezoekers
"Het park bestaat uit een museaal centrum en een spectaculaire kas gelegen te midden van belevingstuinen en een ontdekkingsbos", zo schrijft de gemeente in een persbericht. De verwachting is dat Eden Holland zo’n 400.000 bezoekers per jaar kan trekken.

Uit het haalbaarheidsonderzoek moet blijken of het plan op één van de locaties mogelijk is, en zo ja welke plek de voorkeur heeft.

Bij een eventuele vestiging op het Weerwatereiland moet het plan passen binnen de toekomstige stadswijk en is het een voorwaarde dat de wijk voldoende toegankelijk blijft voor omwonenden.

Het plan levert volgens de gemeente Almere 80 arbeidsplaatsen, 200 stageplaatsen en 50 leerwerkplekken op.

Paleis Soestdijk
In eerste instantie wilde Eden Holland zich vestigen bij Paleis Soestdijk, maar de keuze voor de herontwikkeling van het paleis viel uiteindelijk op een andere partij.

De twee mogelijk locaties:Het Eden Project in het Engelse Cornwall:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel