Opening WitchWorld zeker niet voor 2020

ALMERE • Zo 18 juni 2017 | 15:20 • Zondag 18 juni 2017 | 15:20
Het themapark WitchWorld dat rondom het Kasteel van Almere moet komen, gaat later open dan gepland. Dat maakte directeur Ton Theunis bekend tijdens de open dagen dit weekeinde. De planning ligt nu op 2020 of 2021. Dat heeft te maken met papierwerk en vergunningen, waardoor het hele proces vertraagd wordt. 

Ook op het gebied van de financiën is nog niet alles rond. Theunis vertelde de aanwezigen op de open dagen dat Chinese investeerders interesse hebben in het themapark. Eerder hoopte Theunis WitchWorld in 2019 te kunnen openen. 

De open dagen waren in het kantoor van WitchWorld in Almere Buiten. Daar werden voor het eerst nieuwe ontwerpen getoond. Zo was er een grote maquette gemaakt voor het park zelf. Het themapark krijgt ook een tunnel onder de snelweg A6 door, waarmee de bezoeker terug in de tijd gaat, naar de periode van het verhaal van WitchWorld, 753 na Christus.

Ook komen er verschillende attracties in het park, maar die zijn allemaal voor het oog weggewerkt. Zo zie je geen grote achtbaanrails boven de bomen uitsteken, "want dat zag je destijds ook niet", zegt Theunis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel