Theunis dient klacht in tegen Herrema

ALMERE • Vr 9 november 2018 | 15:05 • Vrijdag 9 november 2018 | 15:05

WitchWorld-initiatiefnemer Ton Theunis heeft een officiële klacht ingediend bij de gemeente Almere over oud-wethouder Tjeerd Herrema. Herrema plaatste een gemeentelijke brief op Facebook nadat bekend werd dat Witchworld de stekker eruit trok. Hij deed dat om te bewijzen dat de gemeente wel degelijk het project steunde, in tegenstelling tot wat Theunis zei.

Om deze uitspraak kracht bij te zetten, plaatste Herrema een aanbevelingsbrief op zijn Facebookprofiel. Deze was door de gemeente geschreven aan mogelijke investeerders. Het publiceren daarvan had volgens Theunis nooit mogen gebeuren. Het document kan als vertrouwelijk beschouwd worden.

Theunis vindt het niet bevorderlijk dat een oud-ambtsdrager zo'n document zonder toestemming online zet. Hij wil weten of het college daar toestemming voor heeft gegeven en of Herrema nog meer stukken in zijn bezit heeft. Ook vraagt hij zich af of het college Herrema aanspreekt op zijn handelen.

De gemeente Almere geeft aan dat de klacht van Theunis zoals elke andere klacht behandeld zal worden. Het college gaat onderzoeken of de klacht gegrond is. Als dat zo is, zal het college kijken welke maatregelen daarop moeten volgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel