Huis wil eerlijk zijn over ongunstig imago Almere

ALMERE
Wethouder Frits Huis noemt het heel vervelend dat het imagoprobleem van Almere steeds groter wordt. Hij wil de uitkomst van de laatste imago-meting niet wegredeneren, zegt Huis in de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

"We moeten er eerlijk over zijn, en er samen de schouders onder zetten," aldus de wethouder.

Huis is vooral verrast dat Almeerders veel minder trots zijn op hun eigen stad dan inwoners van andere plaatsen.

reacties (22)

 • Haha

   

  Huis is jaren lang zelf verantwoordelijk geweest voor de opbouw van heg slechte imago en nu hij op het pluche zit gaan klagen????

  reageer
 • Cirefrin

   

  Beste Frits, luister dan eens naar de bevolking van Almere.Giga grote kantoren leeg. Woonachterstand voor jongeren.Floriade 2022 Doordouwen met mogelijke grote financiële gevolgen en toch maar doen waar wij burgers van Almere op tegen zijn. Raar dan dat de burger niet echt happy u snel over onze mooie stad.

  reageer
 • Ireen

   

  Almere is een prachtige stad.

  reageer
 • andere Ron uit Almere

   

  wat een kul ... alle newtowns denken hetzelfde over hun eigen woonplaats ... en het oordeel over het stadscentrum is ronduit positief .. ik zie geen noodzakelijke actie ... Maar neem wel de specifieke opmerkingen mee zoals dat mensen het groen achteruit zien gaan terwijl dat juist de kracht van Almere is

  reageer
 • Ron almere

   

  Het meest bedenkelijk is toch de zin dat hij verbaasd is dat "Almeerders minder trots zijn op hun stas dan inwoners van andere plaatsen". HALLO Meneer Huis, is het niet zo dat je als volksvertegenwoordiger hoort te weten hoe je achterban over dit soort zaken denkt? Dus heb je dan toch misschien iets gemist de laatste tijd? Of ben je zo arrogant dat je het met je eigen beeld invult voor ons? Dan weet je nu ook meteen waar dat vandaan komt

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  was het niet Nico van Duin (leefbaar Almere) die het helemaal niet erg zou vinden als de Floriade een mislukking zou worden, zolang het bedrijfsleven maar de rekening zou krijgen? en ach het imago probleem zou, volgens hem totaal geen probleem zijn, daar komen we wel overheen. Laat maar zien dat er binnen Leefbaar toch grote verschillen zijn, of zou het te maken hebben met incompetentie als het gaat op imago?

  reageer
 • Robert

   

  Ik woon nu bijna twintig jaar in Almere. Deze stad is in die twintig jaar enorm achteruitgegaan. Problemen die twintig jaar geleden in Lelystad speelden zie ik nu ook in Almere. Men heeft dus niets geleerd van de fouten die de Gemeente Lelystad heeft gemaakt. Gemeente Almere ramt er plannen door waar veel inwoners niet achter staan. Laatste voorbeeld is de Floriade. Arrogante politici en graaiers zoals Duyvestein zijn ook geen basis voor vertrouwen in de politiek of deze gemeente.

  reageer
 • Barbara

   

  Volgens mij is het een voordeel als een mens zichzelf kan amuseren, dan hoeft ie zich ook niet zo afhankelijk op te stellen totdat iemand hem/haar gaat vragen wat ie nou vindt van Almere? Volgens mij is Almere bij uitstek geschikte stad om zo'n leerproces mee te maken.

  reageer
 • Cavia

   

  Maar ook de bewoners die hier geboren zijn hebben de trots en betrokkenheid van hun ouders naar de stad toe nooit gekend. Dus zeker niet achterhaald. Dit zal minder worden naar mate de generaties volgen. Maar voor nu dus nog niet zo achterhaald

  reageer
 • Jeroen

   

  In mijn leeftijdsgroep, rond de dertig jaar, grotendeels geboren in Naarden, Is voor het grootste gedeelte trots op de stad. Wij hebben gezien waar Almere vandaan komt, hebben de magere jaren meegemaakt, en zetten dat af tegen de levendige stad die het tegenwoordig js. We zijn er nog lang niet, maar dat kun je ook niet verwachten van een stad die zo jong Is.

  reageer
 • Oud Amsterdammer

   

  Beste Frits Huis. Dat gevoel op de Hollandsebrug toen nog met de rotonde, heb ik ook ervaren. Maar toen de "nu blijkbare lege fantasieloze toren- flats" er kwamen kreeg de teleurstelling de overhand. Maar gelukkig geeft de natuur rond Almere ons nog het Polder gevoel, waar we gretig gebruik van maken......... Maar één ding is zeker de Floriade en de woonwijk hoort op de geplande locatie niet thuis. Gebruik nog zolang het kan U lange adem, en luister goed naar de tegenpolen, want achteraf hebben ze vaak gelijk, je hebt altijd twee polen nodig om de boel bij elkaar te houden.... Kijk is naar die grijzen Skyline aan het weerwater, vooral daar achter, "als voorbeeld", laten ze er geen spiegelbeeld van maken om zo nodig de Floriade en de geplande woonwijk daar te realiseren......Want de meeste Almeerders uit de binnenstad willen graag nog genieten van de natuur dichtbij in hun eigen stadswijk, vooral als je denkt geen lange adem meer te hebben gehad. ........... Met een welgemeende "wens" nog veel gezondheid en een lange ADEM!!!

  reageer
 • Paul

   

  Wat jij zegt is zeer achterhaald, in het begin waren het voornamelijk Amsterdammers maar dat is allang niet meer zo, de bewoners van Almere be staat nu voor een groot gedeelte uit mensen die hier geboren zijn.

  reageer
 • Cavia

   

  Met geld verander je niet het gedrag van een mens. Dat is namelijk helemaal gratis maar kost een hoop tijd. En de burger zit maar op zn achterste kwaad te zijn op alle bestuurders die het maar niet voor elkaar krijgen om die luie burger van ze gat te krijgen.

  reageer
 • tja

   

  Eerst maar wat doen aan de toenemende straatroven en harde straffen uitdelen want almere word er niet veiliger op

  reageer
 • Raymond

   

  Frits Huis heeft zeker onder een steen gewoond de laatste jaren. Almere heeft veel potentie, maar dan moet het gemeentebestuur eens niet eigenwijs zijn en luisteren naar de bevolking, overigens een van de conclusies in het onderzoek. Stop die onzinnige Floriade nu het nog kan en stop de nu al zichtbare verpaupering van de stad. Frits Huis heeft zelf de afbouw van onderhoud voorgesteld en is nu verwonderd. Hoe arrogant kun je zijn? Hopelijk gaat de nieuwe burgemeester het college eens inspireren de politiek te laten luisteren.

  reageer
 • Funny

   

  De floriade zal veel goed doen,tenzij de zure mensen anders beslissen . Zij houden het slechte imago in stand met succes.

  reageer
 • frits

   

  frits huis en zijn maten op het stadhuis moeten eens gaan ophouden met nutteloos geld over de balk smijten en stoppen met die flopiade die miljoenen kost dat geld moet gebruikt worden voor onderhoud in de bestaande stad , maar het huidige college heeft zich overal boven verheven en heeft schijt aan de inwoners , inwoners maken de stad maar daar werkt het college totaal niet aan mee omdat ze bezig zijn met hun eigen belang .wat inwoners van belang vinden wordt totaal naast jullie neer gelegd omdat jullie alleen maar voor eigen gewin gaan en inwoners afgepoeierd worden met het verhaal er is geen geld nou een ding frits huis er is schijnbaar poen zat want jullie blijven met geld strooien hier .

  reageer
 • Ireen

   

  Het heeft tijd nodig. Komt goed

  reageer
 • Funny

   

  Hij is leuk gevonden : Bij het stadshart begint de victorie

  reageer
 • william

   

  Misschien moet Huis eens beginnen te luisteren naar wat de inwoners van Almere willen ipv geld uitgeven aan prestige projecten als de kunstlinie. Als hij en zijn cornuiten van de politiek luisteren naar het volk, zorgt dat wellicht ook voor meer tevreden en betrokken inwoners. En die zorgen dan op hun beurt weer voor een beter imago. Zo simpel als 1 plus 1 Fritsie!!!!

  reageer
 • Realist

   

  Image van heel Flevoland is slecht en beperkt zich niet alleen tot Almere. Dit om de dood simpele reden dat hetgeen zich als bestuur uitgeeft het af laat weten! Neem nu alleen al de opstelling van burgemeesters en hun asielinspanningen. Ze pompen de polder, op verzoek van Den-Haag, vol met gelukszoekers zonder zich ook maar één seconde om de bewoners te bekommeren. Hoezo slecht imago :(

  reageer
 • Cavia

   

  Om ergens trots op te kunnen zijn zal je ergens aan mee moeten doen. En dat is nou precies het probleem in Almere op uitzonderingen nagelaten. Het is een stad opgebouwd uit mensen die liever ergens anders hadden gewoon (lees Amsterdam oid) maar daar om verschillende redenen niet terrecht zijn gekomen. Het tegenstrijdige is daar meteen bij dat ze het gene zoeken in Amsterdam (oid) wat ze zelf na laten in Almere. Participeren

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert