Strengere controles op gebruik middel Urker bedrijf

URK
Er komen strengere controles van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op het gebruik van het middel Mucusol van het Urker bedrijf Aquamar. Visverwerkers zouden het middel gebruiken om vis te ontsmetten en dat is verboden. Een van de bestanddelen van Mucusol is waterstofperoxide, zo blijkt uit onderzoek van een voedingstechnoloog.

Mucusol is bedoeld als chemisch hulpmiddel om het slijm gemakkelijker van de vis te kunnen halen. Dat is onder strenge voorwaarden toegestaan, meldt Lub Kramer van Aquamar op Urk. De NVWA bevestigt dat.

Nu er vermoedens zijn dat Mucusol in de visindustrie ook gebruikt wordt om de vis te ontsmetten en een frisser uiterlijk te geven, heeft de NVWA besloten tot extra controles.

reacties (9)

 • Lub

   

  Nu het tegendeel blijkt hoor je ze niet jammer

  reageer
 • Sjaak de

   

  Alles wat door de autoriteit wordt goedgekeurd betekend niet dat het zonder gevaar is, in principe is elke chemische toevoeging gevaarlijk. DDT ook een uitvinding van NEDERLANDSE BODEM eist jaarlijks inmiddels duizenden doden wereldwijd, omreden dat de onderzoeks resultaten gemanipuleerd worden voor het eigen belang, en nu wordt het zorgvuldig doodgezwegen. DDT wordt gerelateerd aan ziekten als ALS. DDT wordt in Rusland en derde wereldlanden nog steeds gebruikt en vergiftigd de bodem voor zeer lange tijd maw het verdwijnt nooit weer uit het milieu.

  reageer
 • Tja

   

  Weer van die beste stuurlui reacties, men weet niet eens wat voor spul het is, toch een oordeel klaar. Vervolgens staat er dat het product gewoon gebruikt mag worden volgens NVWA.

  reageer
 • Frenky

   

  Als iets verboden is aanpakken dus, gelijk zware straffen en sancties opleggen

  reageer
 • Joop

   

  In Urkunde staat men boven de wet, controles of niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Klaas Visser

   

  Het zal wel weer gebakken lucht en storm in glas water zijn. Men roept maar wat, en als het tegendeel aangetoond wordt is het kwaad al geschied en de kleine ondernemer weer benadeeld.

  reageer
 • eddy

   

  Als je verse waar hebt heb je dit toch niet nodig? Dus als je het gebruikt...

  reageer
 • Tsja

   

  H202 prima spul niets mis mee. Wordt in de biologische veeteelt en landbouw zeer veelvuldig gebruikt.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Er wordt nooit gehandhaaft door het NVWA dat kan je alleen al zien aan het met zouten/chemicaliën verrijkte verse vlees wat zowel in de supermarkt als bij de keurslager al jaren de consument teistert. Nu Mucusol er nog bij en de uitvoer van vis naar bijvoorbeeld Rusland wordt ook verleden tijd, lekker bezig hier in Nederland.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert