Gekleurde pieten brengen pakjes naar azc

ALMERE
Zo'n 50 kinderen in het azc in Almere hebben woensdagmiddag cadeautjes gekregen van gekleurde pieten. Het Sinterklaasfeest is een initiatief van medisch studenten uit Amsterdam.

De studenten gaan op uiteenlopende (feest)dagen langs asielzoekerscentra om de bewoners te laten kennismaken met de Nederlandse cultuur, en om een leuke afleiding te bieden van de dagelijkse omstandigheden.

Alle kinderen kregen elke een paar cadeautjes, zoals actiefiguren, puzzels en spellen. Ook zijn er verschillende sport- en spelactiviteiten gehouden.

Foto's: (IFMSA-VUmc)

reacties (10)

 • jan

   

  weten ze wel wat sinterklaas is jammer bij mij in de straat woonen ook arme kinderen die kunnen het ook wel gebruiken ouders hebben ook geen geld leven van een uitkering

  reageer
 • lelystad

   

  Kinderen waarvan de ouders bij de voedselbank zitten krijgen ook wat voor Sinterklaas hoor. En hier in Lelystad krijgen de kinderen als ze jarig zijn ook een mooie verjaardagstaart gemaakt door vrijwilligers van taartjes voor Lelystad. Bovendien vind ik het behoorlijk egoistisch om een kind dat gevlucht is uit een land in oorlog te vergelijken met een kind van de voedselbank. Is alles maar dan ook alles achter moeten laten dan niet veel erger dan bij de voedselbank lopen. Kinderen bij de voedselbank zijn hun vriendjes niet kwijt geraakt, hebben hun school niet hoeven verlaten! Hebben ook niet in een gebied geleefd waar de bommen en kogels om je oren vliegen!! Het zijn ook kinderen en ook dat mag je GEEN enkel kind gunnen!!

  reageer
 • Frenky

   

  Als ik daar geboren was zag het er een stuk anders uit.

  reageer
 • donny

   

  dat zeker belachelijk dit weer

  reageer
 • Peter

   

  Wat een trieste reactie weer. Het simpele feit dat jij het geluk hebt hier geboren te zijn en een ander niet rechtvaardige zo'n houding niet. Daar ben ik nou helemaal klaar mee.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • andy

   

  Nederlandse traditie is zwarte piet zwarte en niet gekleurt...

  reageer
 • jo jo

   

  Gekleurde pieten ipv zwarte... Hou toch op!

  reageer
 • Sint Nicolaas

   

  Makkers staakt uw wild geraas! Deze studenten brengen vreugde en een gezellige middag bij de kinderen in het azc. Super toch. Niks mis mee.

  reageer
 • Tsjonge tsjonge tsjonge wat is dit een zinloze aktie weer naar de asielzoekers !!!! Krijgen die niet genoeg hier !!! Laten ze eens wat voor de voedselbank doen er zitten overal kinderen hier in Nederland die hier nog minder hebben dan de asielzoekers !!!! Ben daar helemaal klaar mee, kan er niets meer over horen en zien elk journaal, praatprogramma's gaan erover. Genoeg is genoeg en vol is vol.

  reageer
 • Zwarte Piet

   

  Schande!! Tijd dat het groepje onruststokers die over een kinderfeest een maatschappelijke discussie beginnen over de zogenaamd racistische figuur van zwarte piet. Zelf uitgezet worden als je onze tradities niet zint ben je het Nederlanderschap niet waardig..! Enkele reis terug naar waar ze vandaan komen helemaal klaar ermee...!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert