Enquête: beperk tijd van afsteken vuurwerk

FLEVOLAND
De gemeenten Noordoostpolder en Dronten willen de tijd beperken waarin inwoners vuurwerk mogen afsteken rond de jaarwisseling. Dat blijkt uit een enquête van de NOS.

Volgens landelijke regelgeving mogen Nederlanders vuurwerk afsteken tussen zes uur 's avonds en twee uur 's ochtends. De gemeente Noordoostpolder wil de begintijd opschuiven naar middernacht. Dronten wil de tijd beperken van 22:00 tot 02:00 uur.

Uit de enquête komt verder naar voren dat de gemeente Lelystad nog niet weet of er rond oud en nieuw maatregelen moeten worden getroffen rond de gebouwen waar asielzoekers worden opgevangen.

De gemeente Zeewolde laat weten dat er in het centrum van het dorp opnieuw een vuurwerkvrije zone wordt ingesteld. Almere heeft als enige Flevolandse gemeente niet meegedaan aan de enquête van de NOS.

reacties (18)

 • Gillende Keukenmeid

   

  Vuurwerk zal nooit verboden worden, we kunnen zeuren wat wij willen maar verboden zal het nu niet, over 100 jaar niet, en over 1000 jaar niet verboden worden. Zeuren jullie maar lekker verder mensen die tegen vuurwerk zijn.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik begrijp dat je behoefte hebt aan een mantra om jezelf te motiveren, de realiteit is dat de eerste vuurwerkvrije zones worden ingesteld, en dat te verwachten valt dat die zones in de toekomst de overhand zullen krijgen over de zones waar vuurwerk nog wel is toegestaan. Het afsteken van steeds zwaarder vuurwerk is ook een van de katalysatoren van de mini-burgeroorlog die ieder jaar rond de jaarwisseling woedt, en die door de media bizar genoeg steeds op 1 januari als "een rustige jaarwisseling" wordt omschreven.

 • Jan

   

  Geen mooier werk dan vuurwerk

  reageer
 • Kitty

   

  Wel potverdikkeme. Lelystad weet nog niet of er rond asielzoekerscentra maatregelen moeten worden genomen omtrent het afsteken van vuurwerk? Ik ondervind -nogmaals potverdikkeme- al jaren overlast van te vroeg af te steken vuurwerk, omdat mijn honden van ellende niet weten waar ze het zoeken moeten en met mij hebben vele anderen (mens & dier) hier hinder van. En nu moeten we ineens met asielzoekers rekening houden!?!?!?! Het is werkelijk ongelofelijk!

  reageer
 • Hoe leg je dit nu uit?

   

  Al enkele jaren geeft men toestemming om met carbid in het park van Emmeloord -West te knallen. Waar spechten zitten ,eenden ,ganzen en allerlei bijzondere vogels. De jeugd krijgt op deze wijze toestemming dat het er geheel niet toe doet dat er geknald wordt.Dus het knallen begint al eerder. Kun je dit als gemeente Noordoostpolder nu begrijpen. Werkelijk voor de dieren op dat moment een hel .

  reageer
 • Jeroen

   

  Het probleem uit zich hier al bij de reacties, een enkeling die meent dat hij volledig in zijn recht staat om te doen en laten zoals het hem uitkomt en totaal geen handhaving. Zoals met alles in Nederland, we polderen wat af zodat een ieder in slaap wordt gesust. Gewoon verbieden en keihard optreden tegen overtreders. Denk inderdaad eens na over (huis)dieren, medebewoners ed. Maar ga eens op nieuwjaarsdag vroeg naar buiten en ruik eens hoeveel vervuiling er weer is

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gert

   

  In Dronten zuid hebben we ook al ruim twee weken oudjaarsdag. Afschaffen die zooi of allemaal de Ketelmeerdijk op. Ga daar maar lekker fijn knallen. Asociaal gedoe zeg.

  reageer
 • Jojannek

   

  Waarom pas na 22.00 uur? Voor de kleintjes is het ook leuk als er 's middags al wat (kinder)vuurwerk afgestoken kan worden. Begrijp al die commotie niet. Het is Oud & Nieuw!! Dan is er vuurwerk! De hele dag en avond en een gedeelte van de nacht. Tjonge tjonge.

  reageer
 • Arjan

   

  Voor dieren is al dat vuurwerk echt een regelrechte ramp. Mijn katten weten van gekkigheid niet waar ze het moeten zoeken. De oudste van het stel legde vorig jaar bijna het loodje van angst. Maar ook voor de vogels gewoon buiten is dit verschrikkelijk. De herrie, de stank en daarna de rotzooi die achter blijft bedreigen de dieren.

 • Henk

   

  "Reactie van Drontense op 06-12-2015 - 17:28:37 reageer Kleine kinderen willen liever niet tot tien uur wachten .Die willen het graag al om zeven uur er van genieten die kunnen niet wachten tot papa het afsteekt." Daarnaast is het ook simpelweg erg dom om kinderen in het donker dergelijke dingen te leren, je gaat toch ook niet s'nachts auto leren rijden?! Gewoon overdag vuurwerk afsteken, veel veiliger, zeker met kleine kinderen.

  reageer
 • Drontense

   

  Uitleg De vader steekt vuur werk af JA en In het donker is vuurwerk veel mooier dan overdag.Dan zie je er niks van. Heb ik gezegd dat ze het moeten leren NEE kijken van Afstand en veilig ....Heb het over jonge kinderen .Pfff

 • Tja

   

  Het mag nog 8 uur per jaar en zelfs dat willen inperken? Mensen die dat serieus willen kunnen beter verhuizen naar een hutje op de hei. Ik vermoed ook dat de klagers degenen zijn die veel tijd hebben om te klagen.

  reageer
 • Cavia

   

  Gewoon afschaffen die onzin en een vuurwerkshow organiseren voor de mafkezen die niet zonder kunnen. Geef je op een briefje dat het over 10 jaar geheel verboden is.. net als roken. Dus wen er maat vast aan.

  reageer
 • Gillende keukenmeid.

   

  Heel Nederland miet niet zo zeuren over vuurwerk, net zoals ze doen met Sinterklaas. Vuurwerk kun je toch nooit afschaffen en zal altijd blijven en IK BEPAAL zelf wel hoelaat wanneer en waarbik vuurwerk ga afsteken. Vuurwerk kun je net zoals mij en honderduizenden miljoenen andere Nederlanders toch niet verbieden.

  reageer
 • Jos '56

   

  Nou "Gillende keukenmeid", je loopt inderdaad te gillen met je honderdduizenden miljoenen Nederlanders, ik kom hooguit tot nog geen 17 miljoen :-)

 • Jan

   

  Hoeveel Nederlanders ook alweer? Tellen en spellen...

 • .\/\/.

   

  Het zou me een lief ding zijn als vuurwerk werd verboden. Siervuurwerk kan prachtig zijn, maar de schade en gevolgen van het huidige vuurwerk wegen er niet tegenop. En dan bedoel ik de smog, de herrie die de dieren van slag brengt (en dan bedoel ik niet alleen huisdieren), en de tientallen gewonden die het veroorzaakt (handen, ogen)

 • Mark, Dronten

   

  Ik zou beginnen met een cursus Nederlands.

 • Henk

   

  Vuurwerk is juist geweldig, van mij mogen ze het veel vaker afsteken en trouwens ook veel krachtiger en mooier vuurwerk, net als vroeger in de rest van zo'n beetje de gehele wereld

  reageer
 • Polderbewoner

   

  Moeten ze zich daar nu ook nog mee bemoeien,Laat die kinderen toch 1keer per jaar lekker knallen.

  reageer
 • dronten

   

  Ze zijn nu al druk bezig met afsteken. Fijn met huisdieren die er bang voor zijn. Denk niet dat de politie iets kan doen. Tegen de tijd dat die er zijn zijn ze al weg omdat het van die enkele knallen zijn.

  reageer
 • Gerrit

   

  Wie moet dat controleren, de zwakke zit in de mensen die het regelen.

  reageer
 • Arjan

   

  Zou fijn zijn als ook de gemeente Dronten eens door zou durven pakken en vuurwerkvrij zones in zou stellen in de 3 dorpen. Ruimte zat buiten de bebouwing, ga daar maar heen.

  reageer
 • Drontense

   

  Ik denk dat de jongeren zich hier niks van aan trekken in de wijk de gilden lijkt het af en toe al oudjaar.Kleine kinderen willen liever niet tot tien uur wachten .Die willen het graag al om zeven uur er van genieten die kunnen niet wachten tot papa het afsteekt.

  reageer
 • henkie

   

  Leuk, maar de politie heeft andere prioriteiten. Van handhaven zal dus geen sprake zijn. Een wassen neus dus, deze beperking. Niet doen, levert alleen maar gedoe op.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert