Noord-Holland: Geen verzoek Marker Wadden

FLEVOLAND
De provincie Noord-Holland kan inhoudelijk niet reageren op het verzoek van de Flevolandse gedeputeerde Michiel Rijsberman om mee te betalen aan de aanleg van de Marker Wadden. Volgens de provincie Noord-Holland is er over dit onderwerp nooit officieel contact geweest met de provincie Flevoland.

Rijsberman gaf woensdag aan dat er een vraag bij Noord-Holland ligt om mee te betalen aan de toekomstige eilandengroep in het Markermeer. Hij hoopt zelfs dat Noord-Holland met 7 miljoen euro over de brug komt.

De toekomstige eilandengroep in het Markermeer wordt aangelegd om het gebied aantrekkelijker te maken voor vogels en om de waterkwaliteit te verbeteren.

reacties (2)

 • Klaas

   

  Tussen beide provincies is in het verleden zeker gesproken over bijdragen aan maatregelen in het Markermeer in het bestuurlijke overleg om te komen tot een Toekomst Bestendig Ecologisch Systeem, o.a. in de zogenaamde Hoornse Hop, maar ook in maatregelen zoals nu de Markerwadden. Misschien dat ze bij Noord Holland oud gedeputeerde mw. Kruizinga eens moeten bellen of de verslagen er op naslaan. Naast een rijksbijdrage werd van elke provincie ook ca. 5 miljoen verwacht.

  reageer
 • Peter

   

  Wat een raar verhaal volgen mij heeft gedeputeerde Rijsberman wel wat uit te leggen.......

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert