Atletiekbaan komt bij ijsbaan te liggen

ZEEWOLDE
De atletiekbaan in Zeewolde komt bij de ijsbaan te liggen. De ijsbaan hoeft niet te verhuizen. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Voor de zogeheten combivariant wordt bijna 2 miljoen euro uitgetrokken.

Hoe beide banen er precies uit komen te zien, wordt nog onderzocht. Eén mogelijkheid is dat de ijsbaan om de atletiekbaan heen gelegd wordt.

Met het besluit is een oplossing gevonden voor een discussie die al jaren speelt in het dorp. Het college wilde de atletiekbaan graag op de plek van de ijsbaan, en de ijsbaan verplaatsen. Verschillende politieke partijen zagen de atletiekbaan liever komen in het G-gebied tegenover de sportvelden.
reacties (5)

 • Henk

   

  Een goed oplossing. Een mooie lokatie.

  reageer
 • Alle sporten

   

  Tuurlijk moet een mooie sport een plek krijgen. Alleen moeten ze dan welk elke sport binnen de gemeente evenredig subsidiëren. Er zijn wel meer sporten in de gemeente die iets mooi's willen. Maak er dan multi complex van. Want die ijsbaan heb ik, zolang ik Zeewolde woon bijna nooit gebruikt zien worden.

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die....)

   

  Onbegrijpelijk, die reactie van jou. Er zitten wel degelijk mensen op de atletiekbaan te wachten. Namelijk alle leden van de atletiek vereniging.

  reageer
 • Rob

   

  Logisch besluit, mooie locatie. Alleen de ijsbaan om de atletiekbaan heen snap ik niet, logischer is precies andersom en scheelt een bak met geld. 2 miljoen € blijft nog steeds erg veel geld voor 1 sportclubje uit te trekken. Daar heb ik nog nooit iemand over gehoord.

  reageer
 • onbegrijpelijk

   

  Toch maar weer mooi erdoor gedrukt niemand zit erop te wachten maar het moet en zal er komen het potje moet op ander komt er volgend jaar minder subsidie uit brussel

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert