Poging liquidatie, vluchtauto uitgebrand

ALMERE • Di 15 december 2015 | 7:33 • Dinsdag 15 december 2015 | 7:33
Een 56-jarige man uit Almere is dinsdagochtend in zijn woonplaats neergeschoten. Dat gebeurde rond 07.00 uur in de Hendrik Marsmanstraat in de Almeerse Literatuurwijk. Volgens de politie gaat het om een poging tot liquidatie. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het nu met hem gaat.

De daders zijn op de vlucht geslagen. Op de plaats van de schietpartij is een groot deel van de straat afgezet en heeft de politie uitgebreid naar sporen gezocht. Ook is een bestelbus van energiebedrijf Eneco door de politie weggesleept voor nader onderzoek. Omwonenden mochten in verband met het onderzoek urenlang hun huis niet uit.

Brandende auto
Kort na het schietincident werd in de Wodanstraat in Almere Poort een brandende auto gevonden, die tegen een schuur was gereden. Mogelijk gaat het om de vluchtauto van de daders. De uitgebrande BMW is rond het middaguur weggesleept. Daarvoor waren twee bergingsauto's nodig vanwege de slechte staat van de auto.

De technische recherche heeft de omgeving van het wrak onderzocht op sporen, de auto zelf wordt elders verder bekeken. Ook heeft de politie speurhonden ingezet en zijn buurtbewoners ondervraagd.

Omwonenden werden een tijdlang op afstand gehouden, omdat volgens de politie sprake was van explosiegevaar. Getuigen hebben politieagenten met kogelvrije vesten zien rondlopen. De politie is bezig met een buurtonderzoek.

[https://twitter.com/kimvanschie/status/676687634991812608]

[https://twitter.com/kimvanschie/status/676670040045985792]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel