"Gemeente moet zich bemoeien met veiligheid stations"

ALMERE
De VVD-fractie in Almere wil op korte termijn de veiligheid op en rond de treinstations bespreken in de gemeenteraad. Aanleiding is de vechtpartij dinsdag op station Parkwijk tussen een treinreiziger en NS-personeel. Hierbij zijn vier Veiligheid en Servicemedewerkers gewond geraakt.

De stations en treinen zijn van Prorail en de NS, maar volgens de VVD moet de gemeente de regie in handen nemen om de veiligheid te vergroten. Aan beide partijen moet met klem worden gevraagd wat er wordt gedaan aan de veiligheid. Bovendien vindt de VVD dat er extra politie-inzet in de avond en nacht moet komen.

Bij de vechtpartij zijn volgens een directe collega twee NS'ers zwaargewond geraakt met botbreuken en een zware hersenschudding. De andere twee hebben kneuzingen en spierpijn. De politie heeft de dader aangehouden, het gaat om een 21-jarige man uit Lelystad.

reacties (3)

 • Nico

   

  Dader moet heel hard en heel lang gestraft worden. Praten helpt niet.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  De burgemeester moet maar met 1 partij om de tafel gaan zitten: Justitie. Ook deze dader zit vanavond al weer lekker thuis aan zijn koffie te slurpen, de maatschappij dient voor zeeeer lange tijd nu eens eindelijk afdoende verlost te worden van dergelijke trieste types. En daar kunnen noch ProRail, noch de Politie iets aan doen!

  reageer
 • Daniel

   

  Geef die boa's gewoon wapenstok en pepperspray!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert