Vierde kliko in NOP komt er voorlopig nog niet

NOORDOOSTPOLDER
Het duurt nog maanden voordat inwoners van Noordoostpolder een vierde kliko krijgen. Eigenlijk zou dat voor eind 2015 of begin 2016 geregeld zijn, maar het bestellen en de procedure van aanbesteding kosten meer tijd dan gedacht.

De bewoners scheiden al gft, restafval en papier. Daar komt nog een afvalbak voor het plastic bij. Op deze manier wil de gemeente Noordoostpolder bereiken dat in 2020 75 procent van het afval gerecycled kan worden.

De gemeente laat weten dat de vierde kliko er in elk geval dit jaar komt.

reacties (14)

 • Evi

   

  Container nr. 4 komt er aan. Ons is niets gevraagd. Het gaat tijd worden dat de gemeente ons gaat betalen voor het stuk grond wat door henzelf in gebruik wordt genomen en waar wij verder niets meer mee kunnen. Dat is zoveel m2 keer x aantal woningen. Mag ik even vangen?

  reageer
 • Arie

   

  Idee: gebruik bestaande blauwe voor plastic en papier. Ene dag plastic legen, volgende dag papier, wat je eerst in een doos hebt verzameld erin en dan die legen. Scheelt veel geld en ergernis. Legen eens per maand.

  reageer
 • P. Daalemmer

   

  En dat we nog maar lang mogen wachten! Is de Noordoostpolder inwoner ooit gevraagd naar zijn mening? Of is dit weer zo'n strakke actie van ons ambtenarencorps, samen met de gemeenteraad? Waar laten we toch al die containers?

  reageer
 • Hannes

   

  Maar wat hebben we er mooie voortuintjes voor terug gekregen.! Maar goed dat ligt vaak aan de bewoner zelf.

  reageer
 • Krijgen we er ook een stuk tuin bij om die lelijke dingen in kwijt te kunnen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Containerhavenbehoeften

   

  Waanzinnig je tuin vol met PVC bakken de gemeenschappelijk glasbak hier in de wijk is foetsie, dus dan ook maar een privé glasbak. Laat de goegemeente nu eens nadenken lever eventueel Baboesjka containers, dan kunnen we ze makkelijk wegzetten dan is iedereen blij de leverancier blij om zijn omzet, de ambtenaar welke onder de tafel bonus ontvangt en de rechteloze burger welke dit allemaal maar moet zien te verhapstukken. Plastiek verpakkingen etc kan je ook weer inleveren bij de winkel net als batterijen etc.

  reageer
 • Antje

   

  In Almere hebben wij drie containers: 1 groene bak. Deze is gescheiden voor restafval en de andere helft is voor groen afval. Eens in de veertien dagen worden deze geleegd. 2 blauwe bakken, een voor plastic en een voor oudpapier. De plastic afvalbak wordt ook eens in de veertiendagen opgehaald. De bak van oudpapier wordt na de dag van de groene bak, opgehaald. In het begin dachten wij dat gaat niet goed. Het goed scheiden van afval blijft vaak de groene bak voldoende te zijn. Het groenafval is voor kleine tuinen voldoende. Voor hele grote tuinen kan je bij de Gemeente nog eens 'n aparte groenbak aanvragen, het kost niets dan. Het gaat prima zo, het is wennen.

  reageer
 • Ruimtegebrek

   

  Vier containers...waar ga je ze laten...

  reageer
 • Martijn

   

  Ik heb nog geen eens een 3e container! Ach ja. Dorpen lopen altijd iets achter. Zo is het altijd geweest. Ik stuur ook nog post met de duif en Internet via een inbelmodem.

  reageer
 • LISCHA

   

  4 kliko's ?? Dan staan de tuinen daar straks vol met bakken.

  reageer
 • Siemon

   

  Wie zit er op te wachten? nog een container in de tuin. nog meer containers aan de weg, nog meer wagens van de ophaaldienst op straat. Is er ook maar 1 % garantie dat het klimaat daadwerkelijk! verbeterd? Volgens mij maakt het klimaat zijn eigen plan. Kosten noch moeite gespaard, maar gaat het resultaat hebben?

  reageer
 • A.

   

  Wij hebben nog niet eens een derde container. Ben benieuwd wanneer ik die dan krijg?

  reageer
 • Ikke

   

  Een vierde? Waar is die derde dan?

  reageer
 • Joep

   

  Ja hoor het is weer raak. In de planning vergeten dat je het moet aanbesteden. Tsja, als je daar niet direct rekening mee houdt wordt het uiteindelijk behoorlijk vertraagd. Amateurs.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert