Burgemeester Weerwind: geen doofpot aanrandingen

ALMERE
Er is geen sprake van een 'doofpot' of 'politieke correctheid bij de politie' rond de aanranding van vier vrouwen in Almere door bewoners van het azc. Dat schrijft burgemeester Franc Weerwind van Almere in reactie op berichtgeving in NRC.Next.

In die krant zeggen ouders van twee aangerande meisjes dat ze bang zijn dat de zaak door politieke correctheid in de doofpot wordt gestopt. Burgemeester Weerwind bestrijdt dat.

Volgens hem heeft de politie voortvarend opgetreden, waardoor direct vier verdachten zijn aangehouden. De slachtoffers hebben aangifte gedaan of kunnen doen. Ook is er openheid geweest over het feit dat de verdachten bewoners van het azc in Almere waren, aldus de burgemeester.

Die openheid kwam pas nadat de PVV vragen had gesteld over de kwestie. Dezelfde vraag, gesteld door de pers, werd door de gemeente noch de politie beantwoord.

reacties (15)

 • -Z-

   

  Jammer heer Weerwind. U heeft uw ambtenarenapparaat niet de waarheid laten vertellen, of de politie hiertoe opgeroepen. Schaam u in deze. Schaam u bijzonder. Als u SAMEN met de stad iets wilt, zult u uw sturing ontstellend veel moeten bijstellen, leiding nemen en eerlijk zijn. U onderschat echt wat uw woorden betekenen ...

  reageer
 • Lely

   

  Onthouden is nog lastiger! Direct na de eerste berichten werden er allerlei beschuldigingen geuit in de media. En daar acteert de PVV op.

  reageer
 • Koen

   

  De eerste verspreking van Weerwind is een feit, als de PVV geen vragen had gesteld was dit niet bekend geworden, weer zo'n achterkamertjes burgemeester. Laat me hem 1 tip geven, wees in vervolg transparant richting de burgers, anders zou het wel eens flink uit de hand kunnen lopen in de toekomst. In deze tijd van multimedia ed is het nieuws en de feiten al bekend voordat de burgemeester er nog maar iets van gehoord heeft.

  reageer
 • Avd

   

  Turk,Marokkaan, neger waren allemaal woorden die niet meer worden gebruikt van onze overheid . Crimineel/verdachte werd een "client". Her is toch triest dat we die "dingen" mbt asielzoekers niet meer met naam en toenaam mogen noemen. Ver wegstoppen is voor een politicus altijd een uitweg. Echter de bevolking is toch niet GEK!!

  reageer
 • almere

   

  als de pvv geen vragen had gesteld dan was het onder de pet of wel onder het kleed geveegd , maar dank zij de pvv kwam de waarheid dus wel op tafel, dus er was wel sprake van een 'doofpot' of 'politieke correctheid .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ruud

   

  Allochtonen zijn in de grote steden oververtegenwoordigd onder de zedendelinquenten. Volgens gegevens van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland maken zij 75 procent uit van de verkrachters en 69 procent van de aanranders. Bij de jeugd tot 18 jaar ligt het aandeel van Surinamers, Marokkanen, Turken en Antillianen in het arrondissement Amsterdam ook al jaren tussen de 69 (in 1994) en 76 procent (in 1996). Bij elkaar opgeteld maken deze groepen 22 procent van de Amsterdamse bevolking uit. Deskundigen wijten de allochtone oververtegenwoordiging onder meer aan het normenvacuüm waarin deze jongens opgroeien.

  reageer
 • hier mag alles

   

  Als je tegenwoordig ergens aangifte van doet dan nemen ze je niet serieus of er gebeurt niets of je kan geen aangifte doen. Tijd voor een speciaal team die deze meiden op kan vangen. Worden meestal aan het lot overgelaten en voelen zich niet meer veilig

  reageer
 • Jan

   

  Leren lezen is moeilijk zeker? Er staat nadat er vragen waren gesteld door de PVV.. Niet iets anders, dat verzin je er zelf bij!

  reageer
 • Jordi

   

  Vraag me af door wie de ouders betaald cq ingefluisterd zijn om de zaak zo in de publiciteit te brengen.

  reageer
 • Jan

   

  Alsjeblieft niet zeg!

  reageer
 • Ruud

   

  En er komen er nog een paar 100 bij daar, besluit al genomen en dan de bewoners inlichten, goed bezig.

  reageer
 • Serge

   

  Hypocriet figuur die weerwind ! Doe eens wat man !!!

  reageer
 • Lely

   

  Nee, het werd niet onder de pet gehouden, maar eerst goed vastgesteld. Zoals het hoort.......

  reageer
 • andere koek

   

  Kijk dat is nog eens andere koek dan Annie Jorritsma die er alles aan deed om politiek correct te zijn. Eindelijk een burgemeester die zegt waar het op staat. Heeft hij een tweelingzus voor Lelystad?

  reageer
 • kalknagel

   

  In eerste instantie werd anders wel onder de pet gehouden dat het bewoners waren van het asielzoekers centrum!! Mijn inziens kans verkeken op een verblijfsvergunning. Zo spoedig mogelijk terug naar land van herkomst!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert