Raad wil stadhuis verbouwen voor half miljoen

ALMERE
De gemeenteraad van Almere wil het deel van het stadhuis waar vergaderd wordt, verbouwen voor een half miljoen euro.

Volgens raadsgriffier Jan Dirk Pruim is de Politieke Markt op donderdagavond nu slecht toegankelijk. Daarom moeten de gangen breder worden. Ook wordt de koffieruimte verplaatst en zullen de vergaderkamers verschuiven door een interne verbouwing. Ook de fractiekamers van de politieke partijen krijgen een opknapbeurt.

Daarnaast moeten er ook nieuwe camera's en microfoons komen zodat de vergaderingen beter te volgen zijn via internet.

reacties (27)

 • Andries

   

  Een gebouw is statisch en daar waar omgevingsfactoren veranderen, zul je moeten verbouwen om aan te passen aan de tijd. Dus gewoon verbouwen!

  reageer
 • Jette

   

  Uit het artikel kan ik niet opmaken of het hier ook het geval is, maar heel vaak betekent 'slecht toegankelijk' dat er hindernissen zijn die het voor rolstoelers lastig maken ergens binnen te komen. Dat lijkt mij dus een buitengewoon goede reden om te verbouwen.

  reageer
 • Martin

   

  Ach gut, is het allemaal weer wat krap aan het worden?! Heeft er al iemand nagedacht over een goedkopere oplossing? Nee he! Er zal wel weer iemand een familielid met een bouwbedrijf hebben die in aanmerking komt voor deze klus. Wees een beetje inventief gemeenteraad(sleden) De politiek maakt zichzelf weer zeer ongeloofwaardig.

  reageer
 • Paul

   

  Ik denk dat u niet waar u het over heeft, hoevaak komt u in het stadhuis dat dat zo goed weet? 1 keer per jaar?

  reageer
 • -Z-

   

  O mijn god wat eeb gezeur hier. De zieligheid, maar vooral het onbenul druipt er van af. Duidelijk dat velen hier nog nooit daar geweest waar verbouwd gaat worden: op de tweede verdieping. Inderdaad, dat ''Ondernemersplein'' is een verschrikking, maar deze verbouwing een NOODZAAK. Eindelijk eindelijk gaat de raad eens zorgen voor fatsoenlijke apparatuur om via internet vergaderingen gewoon te kunnen volgen INCLUSIEF de getoonde sheets. De vergaderzalen zijn te warm en te bekrompen klein. De koffiehoek moet je weten, anders kom je daar nooit. Zoals bijna alle reageerders hier. Almere is wat het is blijkt ook nu weer: een stad met teveel dwazen die roepen en schrijven zonder zich te schamen voor wat ze uitkramen. Maar ja, dat zelfbesef hebben zij dan ook niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  een verbouwing zou niet verkeerd zijn maar om de genoemde reden? ... daar begrijp ik helemaal niks van ... . "Politieke Markt op donderdagavond nu slecht toegankelijk. Daarom moeten de gangen breder worden. Ook wordt de koffieruimte verplaatst en zullen de vergaderkamers verschuiven " Ik heb nooit wat gemerkt van die slechte toegankelijkheid, en ik kon altijd prima bij de koffie komen. de enige klacht is dat de kleine zaaltjes snikheet en benauwd zijn, de witte zaal veel te veel een pijpenla zodat je achteraan niet kan zien wat er soms wordt getoond op het scherm. (daarom ga ik altijd op de 1e rijd zitten) maar dat laatste is oplosbaar door 1 of 2 extra beeldschermen in de witte zaal. en wat mankeert er aan de fractiekamers ?

  reageer
 • Strateeg

   

  Waar haal jij die wijsheid vandaan?! Je opmerkingen is zo 1995

  reageer
 • Corine

   

  Echt te zot voor woorden!!!! Bijna geen ambtenaar die meer dan 32 uur per week werkt. Zitten meer THUIS te werken dan in het gemeentehuis! En er is pas verbouwd voor al die ondernemers, die er trouwens nooit zitten. Al die mooie ruimtes staan altijd leeg! Geef meer uit aan onderhoud van de stad of verbreiding fietspad Spoorbaanpaf richting buiten!

  reageer
 • Fractie Eekhuis

   

  Communicatie verbetering,nieuwe apparatuur is een goed idee,zodat iedereen de vergaderingen goed kan volgen, de noodzaak voor de verbouwing is voor mij niet duidelijk

  reageer
 • Jay

   

  Hoe arrogant kan je zijn om dit te willen in een stad waar nog heel veel andere, en VEEL dringender dingen loos zijn? Het ziet er misschien van achter de raampjes van het gemeentehuis prima uit, maar ga de straat eens op!

  reageer
 • Bert

   

  Wat woont hier in Almere een zeur bevolking liever het geld uit geven aan onderhoud eigen gebouwen is ook goed voor de werkgelegenheid .

  reageer
 • floor jansen

   

  Ja voor de politiek mag het wat kosten! Voor mensen die een traplift nodig hebben is geen geld, wel eens gehoord van je aanpassen en een beetje inschikken? Ga eens leven van een bijstandsuitkering dan weten jullie misschien hoe arrogant jullie zijn met een verbouwing van 500.000,-- euro terwijl er al jaren constant verbouwd wordt daar in dat rijkelui gebouw.

  reageer
 • aron

   

  Ik heb liever een paar fietsbruggen gerepareerd

  reageer
 • Flevoburger

   

  "omdat de politieke markt" slecht toegankelijk is...... Een goed voorbeeld van ( de naar mijn mening) arrogantie van de bestuurlijke laag richting bevolking.

  reageer
 • Lely

   

  Misschien heeft dat wel een hele goede en duidelijke reden...... Dit is zo makkelijk gesteld

  reageer
 • johan

   

  Dit noemen ze nu salami tactiek. In het verleden wilde wethouder Arno Visser voor miljoenen de zaak verbouwen, daar kreeg hij uiteindelijk geen toestemming voor, maar nu wordt stapje voor stapje de worst toch naar binnen geschoven, eerst met de hal en ontvangst en nu de politieke markt. De politieke markt zou niet in het stadhuis gehouden moeten worden maar buiten het stadhuis. door het in het stadhuis te houden is de politiek een verlengstuk geworden van het gemeentelijke apparaat en dat zou je niet moeten willen, want het is juist de raad die het college en de rest van de gemeente zou moeten controleren, en daar komt dus steeds minder van terecht. Beste meneer Pruim, ga eens kijken welke gebouwen van de gemeente er leeg staan en verplaats de vergaderingen naar een raadshuis, i.p.v. binnen het gemeente huis

  reageer
 • Car

   

  Als we geld te kort komen verzinnen we en extra tijdelijke belasting......bijvoorbeeld fietsbelasting of grasmaaimachine of een extra heffing als je wandelt in de stadspark. Komt goed!

  reageer
 • Marc

   

  Gemeemte almere aub eerst prioriteiten stellen. Dus het geld voor de zorg gebruiken!!!

  reageer
 • Pzaal

   

  Wat een geld verspillende onzin. Veel subsidies van 10 of 20 duizend euro worden niet uitgekeerd, zoals scouting en dit kan dan wel eventjes.

  reageer
 • Ali C

   

  Verbouwing/opfrisbeurt prima. Zorgt ook weer voor werkgelegenheid. Echter, een half miljoen euro klinkt gelijk zo ontzettend veel. Ben benieuwd naar de break-down, de details van de raming.

  reageer
 • hans49

   

  Geen geld voor noodzakelijk ondethoud aan bijv. de bruggen. Geen of onvoldoende geld voor de o zo noodzakelijke thuiszorg. We maaien geen gras meer en geen onderhoud meer aan het groen. Kortom alles moet minder of helemaal niet meer, maar het gemeentehuis verbouwen voor zo'n gigantisch bedrag is geen probleem. Dankjewel gemeente....

  reageer
 • Faerie

   

  Hm, ik denk dat de gemeente hiervoor geen steun kan verwachten vanuit de bevolking. Ook niet zo gek. Het is nog niet zodanig nodig en zou inderdaad geen prioriteit moeten zijn tegenover andere, prangender zaken in de stad. En dat dit wellicht een andere pot is, zoals de gemeente doorgaans werkt, zou niet in de weg moeten staan van het herbestemmen van geld. Ik kan me niet voorstellen dat er geld geoormerkt is op onderhoud van het stadhuis op deze wijze.

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Kan er al gewed worden op de afloop? Ik zeg verdriedubbeling van de kosten en een flop, het valt tegen.

  reageer
 • Opa70

   

  Half miljoen wordt anderhalf miljoen, zo gaat het altijd bij het beramen van overheids gebouwen.. Men zet altijd laag in, ze weten van te voren dat het niet toereikend is maar beter te verkopen naar Jan met de Pet!! Zó dom zijn wij echt niet hoor!!!!

  reageer
 • johan54

   

  geld van een ander is makkelijk uitgeven. Dat hele gemeentehuis heeft geen enkele verbouwing nodig. Is alleen maar nodeloos geld over de balk smijten Zorg eerst maar eens voor de ouderen en gehandicapten in deze gemeente en zorg ook eerst eens voor betaalbare woningen. Bah wat een walgelijk beleid wordt er toch gevoerd. Ik stem tegen dit soort onnodige uitgaven

  reageer
 • michael

   

  kijk en daar is wel geld voor, maar voor een goede onderhoud van de houten bruggen niet.

  reageer
 • Julia

   

  Waar zo'n man zich mee bezighoudt met zo'n salaris!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert