Huismus, koolmees en merel meest getelde vogels

FLEVOLAND
De huismus is ook dit jaar de meest getelde vogel in Flevoland. Tijdens de nationale tuinvogeltelling dit weekend werden er bijna 6000 gezien. Op plek twee staat de koolmees die ruim 2500 keer werd geteld en op plek drie de merel die 2000 keer werd gespot.

De mus komt in veel grote steden voor, maar volgens de Vogelbescherming zijn er in Lelystad en Almere meer dan in andere steden. "Ze zijn dol op nieuwere steden, omdat daar meer groen is," zegt Marieke Dijksman van de Vogelbescherming.

Met de spreeuw gaat het in heel Europa erg slecht, toch staat deze vogel in Flevoland nog net in de top 10 van meest getelde vogels.

Bij de tuinvogeltelling wordt geteld hoeveel vogels in een tuin of op een balkon zitten. Dit wordt gedaan door mensen die een half uur lang vogels spotten. In Flevoland waren ruim 1000 mensen aan het tellen. Koploper was Zuid-Holland, daar waren bijna 7000 vogelspotters.

reacties (1)

  • Frans

     

    Altijd leuk om mee te tellen. Ik had al jaren twee Turkse tortels in de tuin, maar eentje is er van het voorjaar gepakt door de kat van de buren. Ze hebben het beide niet overleefd. Sinds kort is er toch weer een tweede komen aanvliegen. Leuk om ze zo samen te zien. Daarnaast heb ik ook een mus, een roodborstje en een lijster gezien. Oh ja er vlogen ook een stuk of 12 grauwe ganzen over, dat was dan wel niet in maar wel boven mijn tuin.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert