Raad eist overleg over verwijderen boten uit vaarten

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder moet met de provincie om tafel over het ligplaatsenbeleid. De gemeenteraad heeft een motie met die strekking van de PvvP aangenomen.

De provincie treedt sinds een paar maanden streng op tegen boten die langs de oevers en op afmeerplekken in de vaarten liggen. Die zouden het scheepvaartverkeer hinderen en het onderhoud van de oevers moeilijk maken. Volgens de PvvP zijn inwoners die langs het water wonen de dupe als ze hun boot moeten weghalen. Ook verwacht de partij dat Noordoostpolder minder aantrekkelijk wordt voor watersporters en passanten.

De gemeenteraad hoopt dat de provincie met booteigenaren in gesprek gaat en bekijkt of er ontheffingen mogelijk zijn.

reacties (9)

 • Flevoburger

   

  Niet zo moeilijk doen mensen: gewoon een mogelijkheid voor vergunning ( tegen NORMALE leges ) regelen met daarbij wat spelregels dat het er allemaal een beetje fatsoenlijk uitziet. Voor toerisme kun je dat heel simpel digitaal aftikken om het maar zo te zeggen. En in een haven afmeren? Dat zit een heel ander prijskaartje aan ...... Overigens leuk voor het toerisme als je door de polder kunt varen en onderweg allerlei leuke dingen tegenkomt. ( iets met economische belangen / werkgelegenheid? )

  reageer
 • Dom

   

  Dat de burgemeester de PvvP nodig heeft om te vragen of z'n boot gratis in de vaart mag blijven liggen. De gemeente heeft een jachthaven waar ieder jaar geld bij moet. Bootjes daarin afmeren en geld vragen, een caravan stallen kost ook geld.

  reageer
 • Willem D

   

  Het is gewoon een goedkope ligplaats meer niet wel een boot maar niet betalen

  reageer
 • Bromsnor

   

  Hoezo de dupe? Het mocht al niet en door het de bootjes wel te laten liggen verkrijgt men geen recht. Er zijn havens genoeg en anders kun je die ook nog aanleggen. Goed voor de middenstand. Overigens kun je voor dagrecreatie gewoon afmeren. Alleen niet drie breed,

  reageer
 • Dus toch

   

  Goed kijken vriend.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dus toch

   

  Waarom een foto van de Urkervaart bij de sluis op Urk?

  reageer
 • polderjong

   

  Leuk die foto van ketelhaven

  reageer
 • bloem

   

  Zo streng treed de provincie echt niet op hoor !!!!!!!Er ligt nog steeds 1 boot bij Marknesse in het kanaal, zou deze mijnheer al een ontheffing hebben ????

  reageer
 • Sterk

   

  Er zijn jachthavens om boten winters te stallen. Net als met caravans, staan ook niet op parkeerplaatsen. Maar jachthaven kostten geld.247

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert